Vágólapra másolva!
Bizony, pedig már 38 éves, de Hollywoodban szeretik a veteránokat. Luciuos Harris pedig marad New Jerseyben, Jumaine Jones viszont Clevelandből Bostonba költözik. Darrell Armstrong közben bajban van: rendőrségi ügye hátráltatja a New Orleans-i szerződését.

Horace Grant visszatér a Los Angeles Lakershez. A 2001-es bajnokcsapat alapembere hétfőn szabadügynökként újabb szerződését kötött a Lakersszel, és bár nem hozták nyilvánosságra a pénzügyi részleteket, a 38 éves csatár valószínűleg az egymilliós veteránminimumért dolgozik majd Los Angelesben. Grant játékjoga az előző szezonban az Orlando Magicnél volt, de múlt év december 11. óta nem játszott. Az addigi öt meccsen átlagban 5,2 pont és 1,6 lepattanó volt a termése. Persze ez nem mérvadó, hiszen Grant 16 éve nyomja a ligában, 1110 meccsen szerepelt és négyszeres bajnok. A legutóbbi gyűrűjét átlag 8,5 pontért és 7,1 lepattanóért kapta, aztán elment Orlandóba (8,0 és 6,3), ahol már egyszer lehúzott öt évet, miután a Chicago Bullsszal megnyert három bajnokságot (hét évet játszott összesen a Bikáknál) - mindet Phil Jacksonnal, úgyhogy a nagy zen mester ismeri őt eléggé.

Grantnek úgy csináltak helyet a hollywoodiaknál, hogy Mark Madsent lepasszolták a Minnesota Timberwolvesnak, amely két évre szerződött vele (a kontraktus pénzügyi vonatkozásai nem nyilvánosak). A 206 centis, 111 kilós fehér fiúnak ez előző volt a legjobb szezonja (3,2 pont és 2,9 lepattanó 14,5 perces meccsátlaggal), de most nem lett bajnok... "Mark erős, akaratos játékos, segíthet az erőcsatár poszton" - mondta a Wolves általános menedzsere, Kevin McHale, a 27 éves kora ellenére még semmi nagyot nem alkotó Madsen pedig úgy nyilatkozott, "a Timberwolves ellen igazi kihívás volt játszani a playoffban, és szerintem idén csak jobbak leszünk". A minneapolisiak másik "nagy" igazolása a veterán hátvéd, Fred Hoiberg, aki legutóbb 2,3 pontot, 2,2 pattanót és 1,1 asszisztot kapargatott meccsenkénti 12,4 perce alatt a Chicagónak.