Vágólapra másolva!
Jövő szerdán lesz Kobe Bryant bírósági tárgyalása a Colorado állambeli Edwardsban. A vád erőszakos nemi közösülés, amit - a feltételezések szerint - június 30-án követett el a Lodge & Spa at the Cordillera nevű luxushotelben, a szálloda egy 19 éves alkalmazottjával szemben.

Kobe egyik ügyvédjén, Hal Haddonon keresztül azt kérte Frederick Bennett bírótól, hogy ne kelljen személyesen megjelennie a tárgyaláson, a kérést azonban elutasították. Amúgy szorulni látszik a hurok a Los Angeles Lakers 24 éves kosarasa körül, a Rocky Mountain News és a Vail Daily című környékbeli lapok értesülései szerint elegendő bizonyíték állhat rendelkezésre a jelenleg 25 ezer dollár óvadék fejében szabadlábon védekező Bryant elítélésére.

A lapok értesülései szerint Mark Hurlbert, Eagle megye kerületi ügyésze - aki többször is kijelentette, hogy szakmai hírnevét teszi kockára az üggyel - arra összpontosít, hogy fizikai sérülések támasztják alá az erőszak tényét. Azt is a vád malmára hajtja a vizet, hogy Kobe-t hazugságon kapták. Amikor július elsején kihallgatták, azt állította, nem létesített szexuális kapcsolatot a 19 éves felperessel, aztán amikor egy helybéli kórházban NDS mintát vettek tőle, már elismerte, hogy szeretkeztek, de azt tagadta, hogy erőszakot kellett tennie a fiatal lányon.

A coloradói lapok információi szerint a következő történt június 30-án késő este. Előbb a lány - aki recepciósként dolgozott a szállodában - körbevezette Bryantet a hotelben, miközben a kosaras meginvitálta a recepcióst a szobájába egy kis beszélgetésre. A lány igent mondott, és be is kopogtatott a 350 dolláros lakosztályba. Kobe kedvesen fogadta, és hamarosan "kölcsönös egyetértésen alapuló szexuális tevékenység" vette kezdetét, közösülésig azonban nem jutottak el. Nem, mert a lány az utolsó pillanatban visszakozott. Ekkor Bryant erőszakot alkalmazott, amit a másnapi orvosi vizsgálat - a hüvely környéki sérülések és sebek formájában - igazolt is.

Ennyi a történet, amit a lány igaznak mond, Bryant viszont tagad. Mint már említettük, sokat ront a kosaras helyzetén, hogy először tagadta a szexuális kapcsolat létrejöttét, később viszont a bizonyítékok hatására elismerte, de azt mondta, szó sem volt erőszakról.

Szerdán kezdődik a tárgyalás, és hamarosan eljön az igazság pillanata...

Ch. Gáll András