Vágólapra másolva!
Robert L. Johnson, a Charlotte Bobcats kosárlabdacsapatának tulajdonosa hivatalosan is bejelentette, Michael Jordan nem csatlakozik az NBA 2004-es újoncához. A legendás 23-as ugyanis más terveken töri a fejét, nem befektető, hanem tulajdonos szeretne lenni.

Varázslatos pályafutást tudhat maga mögött Michael Jordan, akit miután a nyáron bejelentette, végleg felhagy a játékkal, egyszerűen "kirúgott" a Washington Wizards. A 40 éves klasszis korábban pénzzel és szakmailag is támogatta a fővárosiakat, majd két éve játékosként is beszállt. Tanácsadók már ekkor úgy vélték, Jordan egy másik NBA-klubban szerezne érdekeltséget. Ennek megfelelően azonnal összeboronálták a franchise-joggal rendelkező, jövőre induló Charlotte Bobcats együttesével.

Ám Robert L. Johnson, a Hiúzok tulajdonosa közleményben tudatta, Jordan nem csatlakozik a klubhoz. "Óvatos tapogatózás és tárgyalássorozat végén úgy állapodtunk meg Michaellel, nem lesz a Bobcats befektetője, s nem csatlakozik a vezetőséghez sem. Michael végleg eldöntötte, célja, hogy többségi tulajdont szerezzen, ehhez ok sikert kívánunk neki" - közölte a sajtóval Johnson.

Jordan a nyár folyamán már tárgyalt a Milwaukee Bucks tulajdonosával, Herb Kohllal, de végül nem tudott megegyezni vele. A Hiúzok igazgatója várhatóan Ed Tapscott lesz, aki Jordan felbukkanásáig Johnson elsőszámú választottja volt. "Bob szabad kezet adott nekem és a szakmai stáb többi tagjának, hogy elkezdje a szervezést" - nyilatkozta Tapscott. Az NBA szabályainak értelmében a Bobcats negyedikként választhat a 2004-es drafton, míg 2005-ben övé lesz az első választás joga.

[origo]