Vágólapra másolva!
83-78-as győzelmet aratott a Detroit Shock nőikosárlabda-csapata a WNBA-döntő harmadik mérkőzésén, így 2-1-es összesítéssel felülmúlta a Los Angeles Sparks gárdáját. A győztes idén 25-9-es rekordot ért el, annak ellenére, hogy tavaly mindössze kilenc győzelemre futotta erejéből.

WNBA-döntő, 3. mérkőzés
Detroit Shock - Los Angeles Sparks 83-78
Auburn Hill, 22 076 néző
legjobb dobók: Riley 27, Nolan 17, Cash 13 (12 lep., 9 assz.), Ford 10, illetve Mabika 29 (9 lep.), Milton 19, Dixon 14, Leslie 13 (11 lep.)

A 2002-es szörnyű évadkezdés után, amikor a detroiti együttes nevéhez méltón valóban sokkolta szurkolóit, s első tíz mérkőzését elveszítette, új edző érkezett az iparváros WNBA-csapatához Bill Laimbeer személyében. A mester tizennégy évvel korábban egyszer már csodát tett Detroitban, akkor a Pistons férfi együttesével - még játékosként - a Los Angeles Lakers ellen szerezte meg az NBA-aranygyűrűt.

"Azt a bölcsességet adta át nekünk, amiről már játékosként is híres volt" - nyilatkozta róla játékosa, Ruth Riley, aki a döntő harmadik, mindent eldöntő összecsapásán 27 pontos karriercsúcsot állított fel, s lett a döntő legértékesebb játékosa, azaz MVP-je.

Ami magát a meccset illeti: négy perccel a vége előtt még a Sparks vezetett 73-70-re, ám Deanna Nolan triplájával 53 másodperccel a lefújás előtt már a Shocknál volt az előny. Ugyan a kaliforniai gárdában Mwadi Mabika 29 pontot szórt, az nem bírta elviselni a gárda, hogy legnagyobb ásza, Lisa Leslie mindössze 13 találatig jusson.

A WNBA hétéves történetes során a Detroit először törte meg a Los Angeles Sparks és a Houston Comets egyeduralmát, s 1997 óta először nyert Keletnek bajnokságot.

A találkozó egyébként új nézőcsúcsot is hozott, a mérkőzést 22 076 néző látta a helyszínen. A rekordot eddig a három évvel ezelőtti Houston-New York finálé jelentette, ott 19 563 szurkoló tombolt önfeledten.