Társoldalunk:

Műszéllel segítette baseballcsapatát a munkás

Széllel próbálta győzelemhez segíteni több alkalommal is a minneapolisi baseballcsapatot a Metrodome sportcsarnok egyik volt munkása. A szél nem a sajátja volt, hanem művi: a stadion szellőző ventillátorainak állítgatásával keletkeztette.

Dick Ericson felfedte: csak akkor vetette be műszelét, amikor a hazai csapat, a Minnesota Twins még az utolsó helycsere előtt is vesztésre állt. "Nem érzem magam bűnösnek, csupán kihasználtam a hazai pálya nyújtotta előnyt. Minden stadionnak megvan a maga kis titka" - hangsúlyozta Ericson, aki 1982-től 13 éven át dolgozott pályaellenőrként a Metrodome sportcsarnokban.

A férfi által alkalmazott módszer igen egyszerű volt: amikor a Minnesota Twins játékosai következtek, maximális teljesítményre állította a ventillátorokat és a légkondicionáló berendezést a hazai csapat térfelén, hogy minél messzebbre repüljön a labda.

Mint az AP utalt rá, a szeles Ericson vallomását mind a Minnesota Twins csapat vezetése, mind pedig a stadiont üzemeltető cég megdöbbenéssel fogadta. Bill Lester, a városi sportbizottság elnöke zagyvaságnak, Matt Hoy, a Minnesota Twins alelnöke pedig romantikus fantáziálásnak minősítette.

KAPCSOLÓDÓ CIKK