Vágólapra másolva!
A washingtoni Fehér Házban fogadta George W. Bush amerikai elnök az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei bajnokának, a New Jersey Devilsnek játékosait, valamint azok hozzátartozóit.

A ceremónián Scott Stevens csapatkapitány egy 1-es számú, BUSH feliratú mezt adott ajándékba. "A siker bizonyítéka a sportolók küzdése és győzni akarása, na meg talán néhány sérülés és kihullott fog" - tréfálkozott Bush elnök.

Stevens utoljára 1995-ben ajándékozott mezt a Fehér Házban (a 2000-es siker alkalmával a Stanley Kupa kicsinyített mását vitte a New Jersey), s akkor Bill Clinton vezette az országot. Az újságírók meg is kérdezték, milyen különbséget lát a két politikus között. "Clinton nagyobb méretű, ő lenne a hátvéd, míg Bush igazi centeralkat" - jegyezte meg a kőkemény védő.

Amíg az Ördögök a fővárosban jártak, addig Miroslav Satan megállapodott a Buffalo Sabresszel a folytatásról. A szlovák világbajnok hosszú tárgyalássorozat után két évre hosszabbított, a hírek szerint idényenként 5 millió dollárért. Az előző szezonban, amikor NHL-es pályafutása legjobbjaként 75 pontot gyűjtött (és 49 gólpasszt adott), akkor 3,55 millióval gazdagodott.

Ezzel eldőlt az is, hogy a 28 esztendős Satan biztosan nem jön novemberben Budapestre a tavaly vb-aranyérmes szlovák válogatottal, mivel amerikai klubja számít rá.

Eredmény, felkészülési idény:
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 3-1