Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint kedden reggel súlyos - még az is lehet, hogy végzetes - autóbalesetet szenvedett az Atlanta Thrashers NHL-csapatának két sztárja, Danny Heatley (22) és Dan Snyder (25). Utóbbi koponyaműtétjét követően is életveszélyes, kómában állapotban fekszik az atlantai Grady Memorial Hospitalben, előbbi valamivel jobban van, de neki is eltörött az állkapocscsontja, s bal válla és jobb térde erősen zúzódott, nem beszélve tüdő- és vesesérüléseiről.

A két játékos a Philips Arenában rendezett közönségtalálkozóról tartott hazafelé Heatley fekete Ferrarijában, amikor a keskeny, kanyargós úton 130 kilométer per órás sebességgel száguldó luxusautó áttért a menetirány szerint bal oldalra, és egy oszlopnak ütközött. A két hokis valószínűleg nem volt bekötve, ugyanis Snyder kirepült a szélvédőn keresztül, és Heatley sem maradt az ülésben.

A rendőrségi vizsgálat első megállapítása szerint Heatley minden létező szabálytalanságot elkövetett: bőven átlépte a sebességkorlátozás határát, nem az útviszonyoknak megfelelően vezetett, ráadásul némi - igaz, elhanyagolható mennyiségű - alkoholt is találtak a vérében.
Kettejük közül Heatley a nevesebb hokis, három éve a draft második helyén választották, tavaly az év újonca lett, idén pedig az atlantai All-Star meccsen négy gólt ütött, és őt választották a mérkőzés legjobbjának, az MVP-nek. A finnországi vb-n az aranyérmes Team Canada egyik erőssége volt, az elődöntőben például mesterhármast ütött.

Idén Bob Hartley edző gárdájától sokat várt a szakma, ám a csapat legfényesebb csillagának súlyos - esetleg karrierje befejezéséhez vezető - autóbalesete tönkrezúzhatja a reményeket.

Ch. Gáll András