Vágólapra másolva!
Szabadlistára került két világhírű jégkorongozó, az orosz Pavel Bure és a kanadai Curtis Joseph az észak-amerikai profiligában. Az NHL-ben szabály, hogy az alapszakasz rajtja előtt a klubok 20 játékost "levédethetnek", és a többieket fel kell ajánlani eladásra. Ezután a riválisok válogathatnak közöttük, persze nem minden esetben jön létre üzlet.

A szabadlistás regula áldozata lett most a New York Rangersszel szerződésben álló Bure. Róla azt kell tudni, hogy súlyos térdsérüléssel bajlódik, vagyis aki igényt tart rá, komoly kockázatot vállal, arról nem beszélve, hogy a következő idényben 10 millió dollár az alapbére, amit új klubjának állnia kell.

Joseph azért távozhat, mert egy év szünet után visszatért a legendás Dominik Hasek, aki igazi nyerő alkat: a Detroit Red Wings 2002-ben a cseh kapussal lett bajnok.

Nagy valószínűséggel a Patrick Roy visszavonulása miatt meggyengült Colorado Avalanche tart igényt Josephre, ráadásul a denveriek könnyedén ki tudnák fizetni a nyolcmillió dolláros bérét.

A szabály nem vonatkozik azokra a fiatalokra, akik még sohasem léptek pályára NHL-mérkőzésen, csak a tartalékbajnokságban. Ennek nyomán Szuper Levente most kimarad, viszont klubja, a St. Louis Blues két kapust is szabadlistára tett: Cody Rudkovskyt és Reinhard Divist.

A felkészülési szakaszban magyar idő szerint csütörtök hajnalban hat találkozóra került sor. A liga legöregebbje, a 43 éves Igor Larionov, akit nemrég kaparintott meg a Stanley-kupagyőztes New Jersey Devils, már a 47. másodpercben betalált a New York Rangersnek.

A Philadelphia Flyers színeiben Tony Amonte viszont négy másodperccel a vége előtt egyenlített a Washington Capitals otthonában.

Eredmények, felkészülési mérkőzések:
New York Rangers - New Jersey Devils 2-4
Washington Capitals - Philadelphia Flyers 4-4
Atlanta Thrashers - Florida Panthers 3-2
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators 2-3
St. Louis Blues - Minnesota Wild 2-0
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 3-3