Vágólapra másolva!
Három visszavonulás után lehet, még mindig nem fejeződött be Michael Jordan fényes kosárlabda-pályafutása. Ugyan a hír erősen kacsajellegűnek tűnhet, de maga Phil Jackson, a Los Angeles Lakers trénere is megerősítette: felmerült már benne is, ha a 2003-2004-es szezonban mégsem számíthat a nemi erőszakkal vádolt Kobe Bryantre, akkor megkéri legkedvesebb tanítványát, segítsen.

Kobe Bryant megerősítette, nem lép pályára a Los Angeles Lakers soron következő két edzőmérkőzésén a Golden State Warriors ellen a honolului Stan Sheriff Centerben. A kiváló játékos a holtszezon során gyakorlatilag nem is edzett, a hírek szerint közel 10 kilót fogyott, s nem sok jóval kecsegtet az ellene folyó bírósági per végkimenetele sem.

A Lakers trénere, Phil Jackson szerint Bryant addig nem is lesz játékra kész állapotban, amíg a csapata haza nem tér a hawaii edzőtáborból. A gárda egyébként még hat edzőmérkőzést játszik az október 28-i szezonnyitóig, ahol a Staples Centerben a Dallas lesz az ellenfél.

A legnagyobb hírt a Chicago Tribune szellőztette meg. A lap úgy értesült, Jackson edző nagyon komolyan gondolkodik azon, amennyiben Bryantre nem számíthat a szezon során, visszacsábítja a parkettre Michael Jordant. Minden idők talán legjobb kosarasa legutóbb a Washington Wizards együttesét erősítette, utolsó mérkőzését április 16-án, Philadelphiában játszotta, s 28 pályán töltött perce alatt 15 pontot szórva vonult be a halhatatlanok közé.

A lap fejtegetésében azt firtatja, vajon Kobe Bryantre számíthat-e a Lakers. Mert ha igen, akkor bajnokesélyesként kezdheti a szezont. Ha nem, akkor viszont nagyon nehéz lesz őt pótolni, még akkor is, ha olyan extraklasszisok érkeztek az angyalok városába, mint Karl Malone és Gary Payton. Bryant nélkül viszont érvénybe léphet a "Jordan-forgatókönyv".

"Megfordult a fejemben, de nem hiszem, hogy addig meg kellene erről kérdeznem Michaelt, amíg ez nem válik szükségszerűvé, s nem válik realitássá. Egyelőre az egész spekuláció" - nyilatkozta Phil Jackson, akinek persze az a legfontosabb, hogy klasszis játékosának, Kobenak kerüljön egyenesbe az élete.