Vágólapra másolva!
A kongói herceg biztosan nem marad csapat nélkül. A New Jerseytől kitett blokk-király Dikembe Mutombo legesélyesebb kérője a New York, de a Philadelphia, a Toronto és a Denver is érdeklődik. A Jazz jócskán a megengedett fizetési keret alatt van, így számos játékost próbálnak beajánlani Utah-ban, költséget csökkentendő. Eljött az edzőmeccsek ideje, Yao Ming meg is érkezett Kínából, az óriás egész nyáron edzett otthon, így nem haragszanak rá az egyhetes késésért.

A Jazznek temérdek helye van az NBA által meghatározott bérmaximum alatt, így jó néhány csapat keresi a utah-iakkal a kapcsolat játékoscsere ügyben. Miért? Mert nem kevés jól fizetett játékos van a ligában, akik a mostani helyükön nem produkálnak úgy, ahogy az megérné az adott egyesületnek. Így került Houstonból Glen Rice a múlt héten Salt Lake Citybe, igaz, nem amard sokáig, a mormonok gyorsan kivásárolták a szerződéséből.

Legutóbb a Dallas Mavericks (amelyet a Utah az előszezon első meccsén legyőzött Mexikóvárosban) tett ajánlatot. A veterán bedobó Chris Mills lenne az alany, aki kificamodott bokája miatt nem volt ott Mexikóban, has és akinek az idei fizetése 6,6 millió dollár lenne. A Jazz bérkerete elbírná ezt a pénzt, a Mavsé nem. Ilyen ügyletekben csak az a kérdés, hogy a másik fél mit áldoz azért, hogy az egyik átvegye az előnytelennek tűnő kontraktus, és a dallasiak még nem tettek ellenállhatatlan ajánlatot.

De a Memphis és a Phoenix is megkereste a Jazz vezetőit, Brevin Knight több mint ötmilliós szerződése ügyében. A Grizzlies pont lepasszolta az irányítót a Sunsnak, onnan viszont tovább támadják a Salt Lake City-ieket. Egy a baj, a Utah-nak számos fiatal irányítója van, akiket nem akarnak zavarni egy öreg harcos jelenlétével. Carlos Arroyo, Raul Lopez, Mo Williams és Jermaine Boyette előtt még egy csomó előszezonmeccs van, hogy bizonyítsa tudását.

Érdekes módon Bo Outlaw-t is beajánlották a Jazznek, ő Phoenixből költözött Memphisbe a Knight-ügy ürügyén, és aztán ott van még a New York-i Travis Knight, továbbá ott volt, amíg a New Jersey játékosa volt, Dikembe Mutombo.

A kritikusok által a liga aljára jósolt Jazz Mexikóvárosban Arroyót kezdette irányítóként, DeShawn Stevenson játszott dobóhátvédet, Matt Harpring kiscsatárt, Jarron Collins erőcsatárt, centerben pedig Greg Ostertag küzdött. Mindannyian ott voltak a utah-i keretben a múlt szezonban is, de csak Harpring és Ostertag volt kezdő a playoff során. Az első csere most Keon Clark volt (ő a Sacramentótól jött augusztusban), Collins helyére.

A Utah megverte a Dallast/sport/amerika/20031006rodmant.html?pIdx=4