Vágólapra másolva!
Gyengén játszott, s mindössze nyolc pontot dobott LeBron James, a Cleveland Cavaliers szupertehetséges játékosa, ám csapata így is nyert a Detroit Pistons otthonában az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság előidényének keddi játéknapján.

A júniusi játékosbörze 1/1-es, vagyis legelső választottja a nyári felkészülési meccseken mutatott produkciójával ellentétben ezúttal hadilábon állt a dobásokkal, 12 mezőnykísérletéből mindössze négy hullott a gyűrűbe.

A Michael Jordan-utódnak tekintett 18 éves bedobó gyengébb játéka ellenére a Cavaliers legyőzte az elmúlt szezonban a Keleti főcsoport döntőjébe jutott Pistonst, elsősorban J.R. Bremer (19 pont) és Carlos Broozer (15) kitűnő teljesítményének köszönhetően.

Az elmúlt két idény finalistája, a New Jersey Nets is pályára lépett, méghozzá a Phoenix Suns vendégeként, és Kenyon Martin (21) vezérletével meglepően simán verte a hazaiakat.

A sérülése után lábadozó, szexuális zaklatással vádolt Kobe Bryant nélkül lépett pályára a Los Angeles Lakers, de így is magabiztosan győzött a Golden State Warriors ellen. A Honoluluban játszott mérkőzésen a Lakers a félidőben csupán hat ponttal vezetett (52-46), ám a harmadik negyedben ellépett riválisától, s fölényesen nyert.

A sorozatban nyert három bajnoki cím után az élről az elmúlt szezonban letaszított Los Angeles legjobbja Shaquille O'Neal volt 16 ponttal. A csapathoz nyáron érkezett két veterán sztár, Gary Payton és Karl Malone is visszafogott teljesítményt nyújtott. Payton 12, míg Malone csupán hét pontot szerzett.

Eredmények:
Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 96-100
Los Angeles Lakers - Golden State Warriors 107-89
Washington Wizards - New York Knicks 104-86
Dallas Mavericks - Orlando Magic 99-89
Miami Heat - Philadelphia 76ers 86-79, hosszabbítás után
Phoenix Suns - New Jersey Nets 79-101
Portland TrailBlazers - Houston Rockets 104-80
Sacramento Kings - Los Angeles Clippers 101-82