Vágólapra másolva!
Steve Yzerman 1,7 másodperccel a találkozó vége előtt szerzett találatával 3-2-re nyert a Detroit Red Wings jégkorongcsapata idei első NHL-mérkőzésén, amelyen 482 nap után ismét a cseh legenda, Dominik Hasek őrizte a Vörös Szárnyak kapuját.

Az olimpiai bajnok cseh kapus 482 nap "önkéntes nyugdíj" után húzta fel ismét a Detroit Red Wings mezét, és csapata a hajráig vesztésre állt a vendég Los Angeles Kings ellen. Aztán előbb jött az egyenlítés, majd Steve Yzerman közvetlenül a lefújás előtt a michiganiek győztes gólját is beütötte.

A Dan Snydert gyászoló Atlanta Thrashers minimális különbséggel verte a Columbus Blue Jacketset, itt is a végjátékban született a két pontot érő találat: Chris Tamer szerezte 57:36-nál. A hokisok a siker után repülőre ültek, és az autóbalesetben elhunyt társuk temetésére utaztak.

A Washington Capitalsben a szlovák Peter Bondra és a cseh Jaromir Jagr két-két pontot gyűjtött a New York Islanders elleni 6-1-es sikerben. A fővárosiak 1997. március 2-a, azaz 15 mérkőzés óta nem kaptak ki riválisuktól.

eredmények:
Ottawa Senators - Montreal Canadiens 5-2
Philadelphia Flyers - Buffalo Sabres 2-0
Washington Capitals - New York Islanders 6-1
Atlanta Thrashers - Columbus Blue Jackets 2-1
Detroit Red Wings - Los Angeles Kings 3-2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 3-1
Nashville Predators - Anaheim Mighty Ducks 3-1
Edmonton Oilers - San Jose Sharks 5-2
Vancouver Canucks - Calgary Flames 4-1.