Vágólapra másolva!
A tavalyi parádés év után úgy tűnik, a Stanley-kupa döntőjében elszenvedett vereség nagyon megviselte az Anaheim Mighty Ducks jégkorongcsapatát. A Hatalmas Kacsák harmadik NHL-meccsüket is elveszítették, ezúttal hazai pályán a Phoenix Coyotes leckéztette meg Giguere-éket.

Idegenben, a Colorado Avalanche otthonában is nyerni tudott a St. Louis Blues jégkorongcsapata az NHL vasárnapi játéknapján. A 2-1-es vendégsikerrel végződött találkozó első gólját Keith Tkachuk (Blues) lőtte, ezzel pályafutása során 400. alkalommal zörgette meg az ellenfél hálóját. Tkachuk ezzel az NHL történetének 74. olyan játékosa lett, aki legalább négyszáz találatot ért el.

"Nagyon csúnya gól volt, csak bekotortam közelről" - ecsetelte a támadó a mérföldkőnek számító találatot. A győztes gólt végül a harmadik harmadban Pavol Demitra szerezte, a kapuban Chris Osgood 39 védést mutatott be, míg a Blues idén először védekezett ki sikeresen hat emberhátrányos helyzetet.

Továbbra sem megy az Anaheimnek, a Hatalmas Kacsák harmadik meccsükön harmadszor kaptak ki, ezúttal gólt sem tudtak ütni a Phoenix Coyotes ellen, mert a Prérifarkasok kapujában Sean Burke (pályafutása 34. shutoutjával) mind a harmincegy lövést magabiztosan hárította. A vendégek találatait Ladislav Nagy és Daymond Langkow szerezte.

Eredmények:
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2-4
Anaheim Mighty Ducks - Phoenix Coyotes 0-2
Minnesota Wild - San Jose Sharks 2-3
Colorado Avalanche - St. Louis Blues 1-2