Vágólapra másolva!
Ha pályafutását nem is kell befejeznie, de az idei szezonja rámehet súlyos szemsérülésére Al MacInnisnek, a St. Louis Blues jégkorongozójának. A játékos leszakadt retináját megműtötték, a Blues pedig nélküle nyert a Washington Capitals ellen. Pályafutása 66. shutoutját érte el Ed Belfour, ezzel segítve csapatát, a Toronto Maple Leafst idei első győzelméhez.

Nem kisebb hiányt kellett elviselnie a St. Louis Blues jégkorong-együttesének, mint csapatkapitánya, Al MacInnis elveszítését. A játékos súlyos szemsérülés miatt nem léphetett jégre a Washington Capitals elleni bajnokin, s bal szemének leszakadt retinája miatt várhatóan egész szezonban a lelátóra szorul - s még örülhet is, ha nem megy rá egész pályafutása. MacInnis tavaly az egész NHL legponterősebb védője volt, 16 gólt ütött, s 52 asszisztot adott társainak. A Blues talán ezért is játszott felpaprikázottan, s győzött 4-1-re, Keith Tkachuk, valamint Pavol Demitra egy-egy góllal és gólpasszal járult hozzá a sikerhez.

Megszerezte idei első győzelmét a Toronto Maple Leafs, amely a kanadai rangadón 1-0-ra nyert a Montreal Canadiens otthonában. A siker fő letéteményese az első harmadban emberelőnyben győztes gólt ütő (majd a második harmadban fogait vesztő, ám továbbjátszó) Ric Jackman, illetve a karrierje során 66. alkalommal hibátlanul védő Ed Belfour volt. Jackman utoljára 1999. december 31-én volt eredményes, míg Belfour mindössze egyetlen shutoutra van Roy Worterstől, aki jelenleg az összesített rangsor tizedik helyét foglalja el.

Nem kapott gólt Mika Noronen, a Buffalo Sabres hálóőre sem, aki másodszor teljesített hiba nélkül NHL-pályafutása során. A Szablyások viszont kétszer is bevették a Calgary ketrecét, Ales Kotalik és Miroslav Satan révén

Eredmények:
Atlanta Thrashers - Chicago Blackhawks 7-2
Montreal Canadiens - Toronto Maple Leafs 0-1
New York Islanders - Florida Panthers 2-1
New York Rangers - Carolina Hurricanes 2-2
New Jersey Devils - Tampa Bay Lightning 2-3
Pittsburgh Penguins - Detroit Red Wings 4-3
Monnesota Wild - Vancouver Canucks 2-2
St. Louis Blues - Washington Capitals 4-1
Nashville Predators - Columbus Blue Jackets 3-2
Calgary Flames - Buffalo Sabres 0-2
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche 6-3
Phoenix Coyotes - Philadelphia Flyers 4-5
Los Angeles Kings - Boston Bruins 3-4
San Jose Sharks - Ottawa Senators 1-4.