Vágólapra másolva!
Elsősorban két egykori játékosa, Joe Nieuwendyk és Ed Belfour kiváló teljesítménye miatt szenvedett hazai pályán vereséget a Dallas Stars a Toronto Maple Leafs-től az észak-amerikai profi jégkorongliga legutóbbi játéknapján.

A Starst 1999-ben bajnoki címig vezető Nieuwendyk 1-1-es állásnál talált a kapuba, s ezzel tulajdonképpen eldöntötte a mérkőzést, hiszen a vendéglátók képtelenek voltak újabb gólt szerezni, ráadásul az utolsó percben újra a hálóból kotorhatták ki a pakkot. Belfour, aki szintén tagja volt az NHL trónjára került Dallasnak, 16 lövésből 15-öt védett, s ezzel egyben pályafutása 403. győzelmét ünnepelhette, amivel már hatodik helyen áll - Grant Fuhrral holtversenyben - az NHL örökranglistáján.

Detroitban is egy "99-es Dallas-tag", Bret Hull került a figyelem középpontjába, miután ő szerezte a Red Wings első találatát, a sima győzelemmel zárult Columbus Blue Jackets elleni találkozón. A veterán csatárnak ugyanis ez volt a 717. gólja a ligában, s ezzel utolérte az örökrangsorban negyedik Phil Espositót. Hullt már csak a legendás Wayne Gretzky (894), Gordie Howe (801) és Marcel Dionne (731) előzi meg.

Az első öt meccsét elveszítő, legutóbb döntős Anaheim Mighty Ducks, kezdi megtalálni az elmúlt szezonban mutatott formáját, ugyanis mindössze egy nappal a San Jose Sharks elleni első sikerét követően, hosszabbításban legyőzte a Philadelphia Flyerst.

A 2002-es finalista Carolina Hurricanes - egyedüliként a ligában - ugyanakkor továbbra sem tudja megszerezni első győzelmét a szezonban: magyar idő szerint csütörtök hajnalban 1-1-es döntetlent ért el a Pittsburgh Penguins csarnokában. A hazaiak gólját a veterán szupersztár, Mario Lemieux szerezte.

Eredmények:
New Jersey Devils - Florida Panthers 1-2
Detroit Red Wings - Columbus Blue Jackets 4-1
Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes 1-1
Dallas Stars - Toronto Maple Leafs 1-3
Anaheim Mighty Ducks - Philadelphia Flyers 4-3 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks - St. Louis Blues 3-2