Vágólapra másolva!
Hiába ünnepelte NHL-pályafutása hétszázadik pontját Peter Forsberg, csapata, a Colorado Avalanche hazai pályán elszenvedte idei negyedik vereségét is. A Lavinát ezúttal a Buffalo Sabres leckéztette meg 3-1-re. Az Anaheim Mighty Ducks otthon játszott 1-1-et a Chicago Blackhawks ellen, míg a Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes 3-3-as döntetlennel ért véget.

Negyedik vereségét könyvelhette el a Colorado Avalanche jégkorongcsapata, amely az idénybeli nyolcadik NHL-mérkőzésén hazai pályán kapott ki 3-1-re a Buffalo Sabres együttesétől. A gólnélküli első harmad után Ales Kotalik emberelőnyből szerzett vezetést a Szablyásoknak, a harmadik 20 percben pedig Chris Drury, valamint az üres kaput eltaláló J. P. Dumont volt eredményes. A hazaiak becsületgólját kanadai táblázat alapján legjobb Lavina-játékos, Alex Tanguay szerezte, aki nyolc asszisztja mellett idei második gólját ütötte.

Az igazi bravúr azonban nem az övé, hanem a gólpasszt adó Peter Forsbergé: a svéd klasszis NHL-pályafutása 700. pontját érte el, s a kispadról integetett boldogan az őt állva ünneplő közönségnek.

Továbbra sem megy az Anaheimnek, amely ezúttal a Chicago Blackhawks ellen ért el döntetlent hazai pályán. A nap harmadik mérkőzése a Vancouver Canucks-Phoenix Coyotes találkozó 3-3-as eredménnyel ért véget.

Eredmények:
Colorado Avalanche - Buffalo Sabres 1-3
Anaheim Mighty Ducks - Chicago Blackhawks 1-1 - hosszabbítás után
Vancouver Canucks - Phoenix Coyotes 3-3 - hosszabbítás után.

[origo]