Vágólapra másolva!
Két új embere szenzációs játékával sorban 26. alkalommal is megverte Los Angelesben a Lakers a Dallas Mavericks csapatát az NBA 58. idényének nyitóestjén: Karl Malone egy gólpassz híján tripladuplát, Gary Payton 21 pontot és kilenc asszisztot jegyzett. Kobe Bryant nem játszott, Shaq O'Neal halovány volt. A másik két meccsen is hazai sikerek születtek, a Sixers a Heatet, a Spurs a Sunst verte.
Forrás: EPA
Shaq, Kobe: nem tűnnek boldognak EPA

A felturbózott Los Angeles Lakersnek nem volt szüksége Kobe Bryantre, hogy a Dallas Mavericks elleni, rutinnak számító győzelmet besöpörje. A Gary Payton és Karl Malone vezette arany-lilák 109-93-ra nyertek kedd éjjel. Malone 15 pontja, 10 lepattanója és kilenc gólpassza (karrierje harmadik eddigi utolsó tripladupláját még 1999-ben rakta össze) egyértelműen jelezte, az öreg harcos nem levezetni jött Los Angelesbe, az a gyűrű tényleg kell neki. Amikor a két új igazolás a negyedik negyedben véglég leült a padra, az egész Staples Center állva tapsolt nekik, Bryanttel együtt, aki csak a meccs vége felé tűnt fel a csarnokban.

Bryantet megbüntette a Lakers

A klasszis hétfőn nyilvánosság előtt kritizálta csapattársát, Shaquille O'Nealt. Az egyesület azt nem közölte, hogy a 25 éves sztárnak mekkora összeget kell befizetnie a kasszába. A Lakers a Mavericks elleni rangadó előtt egy húszperces "békítő tárgyalást" tartott, amelyen részt vett a két érintett kosaras, valamint a vezetőedző Phil Jackson és a csapat nyáron igazolt veteránja, Karl Malone, de a megbeszélésről egyelőre senki nem nyilatkozott.



Talán a zseniális hátvéd jelenlétének is köszönhetően a Lakers a legparádésabb menetet produkálta a harmadik negyed végén (Malone: 7, 5, 5 a játékrészben) és 86-67-es vezetésre tettek szert. Persze nem csak a két "újonc-veterán" játszott, O'Neal, Derek Fisher és Devean George egyaránt 16 pontot ért el (a magát a Lakers ikonjának kikiáltó Nagytesótól azért ez nem valami sok).

Kobe, LeBron és a mara-dék: az 58. NBA-start/sport/amerika/20031028kobe.html

A Mavericksnél Dirk Nowitzki mellett szintén két új igazolás, Antoine Walker és Antawn Jamison villogott, de a dallasiak a meccs végére teljesen lelassultak, így 45. alkalommal kaptak ki a mumusuktól a legutóbbi 50 találkozásuk során. A Dallas Los Angelesben 1990. december 12. óta nem nyert.

A Lakers edzője, Phil Jackson a meccs előtt üdvözölve a közönséget azt mondta: "Kicsit hiányzik a gyűrűceremónia, megszoktam, hogy azzal kezdődik az év, de remélem, jövőre ismét azzal nyithatjuk meg a szezont." Esélyes, de nem tuti.