Vágólapra másolva!
Mario Lemieux, a Pittsburgh Penguins veterán jégkorongklasszisa az NHL-történelem hatodik játékosaként elérte az 1700 pontot. A kanadai olimpiai bajnok előtt mindez csak Wayne Gretzky-nek (2857 pont), Gordie Howe-nak (1850), Mark Messier-nek (1846), Marcel Dionnénak (1771) és Ron Francisnek (1760) sikerült.

Lemieux a New York Islanders elleni hazai mérkőzés első harmadának végén egy gólpassz révén érte el az álomhatárt. A találkozó végül 4-4-es döntetlennel zárult.

A Detroit Red Wings otthonában gólzáporos összecsapáson szenvedett vereséget a St. Louis Bluestól, s a második játékrész elején lecserélte az idény elején egyéves önkéntes szünet után visszatért cseh kapusát, Dominik Haseket, ugyanis a hálóőr 13 kapujára irányuló lövésből csak kilencet tudott hárítani.

Továbbtart a Washington Capitals vesszőfutása. A fővárosi együttesben ezúttal is a klasszisok betliztek: a cseh csatár, Jaromir Jagr nem szerzett pontot, míg a német kapus, Olaf Kölzig 31 lövésből csak 27-et tudott hatástalanítani, így az idén nagydöntős Anahaim Mighty Ducks könnyedén győzött.

A Washinton eddig csak az első találkozóján nyert, azóta viszont hétszer kikapott és egyszer döntetlent ért el.

Eredmények:
Philadelphia Flyers - Florida Panthers 5-1
Washington Capitals - Anaheim Mighty Ducks 2-4
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 4-4, hosszabbítás után
Detroit Red Wings - St. Louis Blues 5-6
Dallas Stars - Calgary Flames 4-3, h. u.