Vágólapra másolva!
Hétfő este nem tisztelték a Királyok a fővárost, azaz a Los Angeles Kings hokisai is kioktatták a Washington Capitalst. Az NHL legutóbbi játéknapján elszenvedett vereségével a Caps utolsó 12 mérkőzéséből a tizediket veszítette el, s messze a leggyengébb teljesítménnyel az utolsó helyen áll.

Boldog hokicsapatként térhet haza négymérkőzéses idegenbeli túrájáról a Los Angeles Kings, amely egyedül a Carolina Hurricanes ellen szenvedett vereséget (azt is hosszabbításban), a másik három meccset viszont megnyerte.

Igaz, az utolsón nem volt nehéz dolga a kétgólos Trent Klatt vezette együttesnek, hiszen Washingtonban kellett jégre lépni, annál a csapatnál, amely az idei szezon leggyengébbjeként 15 mérkőzésből mindössze hét pontot ért el, s a mostani 3-2-es zakót is beleszámítva utolsó tizenkét meccse közül a tizediket veszítette el.

A Detroit Red Wings hazai pályán nyert 3-0-ra a Chicago ellen, Dominik Hasek pályafutása 63. shutoutja alkalmával 21 lövést hárított. A gólokat Pavel Dacjuk, Ray Whitney és Brendan Shanahan ütötték, Brett Hull két gólpasszt adott.

A nap harmadik összecsapásán a New York Rangers hazai pályán szenvedett 5-4-es vereséget az Edmonton Oilerstől.

eredmények:
New York Rangers - Edmonton Oilers 4-5
Washington Capitals - Los Angeles Kings 2-3
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks 3-0.