Vágólapra másolva!
Kiütötte a Detroit az Anaheimet az NHL legutóbbi játéknapján. A Red Wings már 5-0-ra is vezetett az elmúlt idény döntőse ellen, amikor a vendégek szépíteni tudtak, az összecsapás szorossá tételére azonban nem voltak képesek. Gólzáporos meccsen győzött Atlantában a Bruins, egygóloson Edmontonban a Wild.

Továbbra sem megy igazán az elmúlt évi nagydöntősnek az NHL-ben. A Hatalmas Kacsák ezúttal Detroitban szenvedtek súlyos vereséget, és jelenleg csak a kilencedik helyet mondhatják magukénak a Nyugati főcsoportban, tehát valamivel túl az alapszakasz negyedén nem állnak playoffot érő helyen.

A mérkőzés pikantériáját Szergej Fjodorov visszatérése jelentette: az orosz center az idei szezon előtt tette át székhelyét Detroitból Anaheimbe, ahol 40 millió dollárért öt évre írt alá. Most betalált egykori kenyéradója ellen, azonban mindezt 5-0-s állásnál tette, így a szépítésen kívül nem sok gyakorlati haszna volt góljának.

A Minnesota Gaborik révén talált egy gólt az első harmad közepén Edmontonban, ezt az előnyét pedig sikeresen őrizte a mérkőzés végéig. A győzelemből oroszlánrészt vállalt a Wild kapusa, Manny Fernandez, aki mind a 34 kapujára tartó lövést hárította.

Eredmények:
Carolina Hurricanes - Nashville Predators 1-2 - hosszabbítás után
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins 5-2
Florida Panthers - Ottawa Senators 0-4
Detroit Red Wings - Anaheim Mighty Ducks 7-2
Atlanta Thrashers - Boston Bruins 4-6
Chicago Blackhawks - Buffalo Sabres 2-3
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 0-1