Vágólapra másolva!
NHL-pályafutása során másodszor ütött négy gólt egy találkozón Marcus Näslund. A Vancouver Canucks jégkorongozója ezúttal a Pittsburgh Penguins ellen parádézott, s vezette hosszabbításban 4-3-as sikerre csapatát.

Szenzációs mérkőzést, komoly izgalmakat és egy kivételesen parádés alakítást láthatott a vancouveri hokikedvelő közönség az NHL keddi fordulójának legjobb meccsén. A hazai Canucks 4-3-ra verte a Pittsburgh Penguins együttesét hosszabbítás után, a hős pedig a svéd Markus Näslund volt.

A csatár először a második negyedben villant, két góljával kiegyenlítette csapata hátrányát, majd a harmadik harmad elején, immáron mesterhármast jegyezve előnyhöz is juttatta a kanadaiakat. Milan Kraft azonban egyenlíteni tudott, következhetett a hosszabbítás... és Näslund.

A támadó mindössze 24 másodpercig bírta a "góliszonyt", s negyedik góljával eldöntötte a meccset. Todd Bertuzzi sem panaszkodhat, hiszen háromszor ő adta a gólpasszt, a kapuban Johan Hedberg 14 védéssel járult hozzá a győzelemhez.

Eredmények:
New York Islanders - Tampa Bay Lightning 5-2
Toronto Maple Leafs - St. Louis Blues 2-3 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Calgary Flames 2-1
Edmonton Oilers - Carolina Hurricanes 2-3
Vancouver Canucks - Pittsburgh Penguins 4-3 - hosszabbítás után