Vágólapra másolva!
Átvette a vezetést az NHL-ben a 15 mérkőzés óta veretlen Toronto Maple Leafs jégkorongcsapata, miután a bajnokság keddi játéknapján 5-2-re nyert a Florida Panthers ellen, a nagy rivális Philadelphia Flyers viszont New Yorkban bukott. Az Islanders elleni 4-2-es vereség azt jelenti, hogy a kiválóan rajtoló philadelphiai együttes utolsó kilenc mérkőzése közül mindössze kettőt tudott megnyerni.

Az Islanders meccsének volt ám egyéb érdekessége is, ugyanis mintegy ezer mikulás kísérte figyelemmel a helyszínen a találkozót. A 13 888 nézőből ennyien éltek azzal a lehetőséggel, hogy télapónak öltözve ingyen nézhették meg az összecsapást. A jó iramú mérkőzést öt perccel a végső dudaszó előtt Jason Blake emberelőnyös gólja döntötte el végleg az Islanders javára.

A Philadelphia duplán bosszús lehet így karácsony tájékán, ittas vezetés miatt bíróság elé áll ugyanis Donald Brashear, az "agresszív" csatár. Rendőrségi jelentés szerint a 31 éves hokis "erősen bűzlött" az alkoholtól, amikor kiszállt a terepjárójából, mégsem volt hajlandó megfújni a szondát. Ezért rövid időre őrizetbe vették, majd óvadék fejében szabadon engedték.

Ha minden vádpontban bűnösnek találják, harminc napot tölt majd rács mögött, egy évre bevonják a jogosítványát, 12 órás alkoholelvonó tanfolyamra kötelezik, és 750 dolláros bírságot rónak ki rá. A látványos "bunyóiról" elhíresült jégkorongozó eddig kétszer vétett komolyan a törvények ellen. 1997-ben egy bárban verekedett, majd 2000-ben egy fitnesz-terem biztonsági őrét hagyta helyben. Mindkét esetben fél éves próbaidőt kapott, s a kérdéses időszakban vigyázott magára.

Nyolc mérkőzés óta nyeretlen a Buffalo Sabres, de az Ottawa Senators elleni 2-2-es döntetlennel legalább a vereség-sorozatát sikerült lezárnia. A Senators három győzelem után vesztett pontot. Hosszú évek óta először szerepel szurkolói számára is elfogadhatóan a Calgary Flames. Az 1989-ben Stanley-kupa-győztes együttes sorozatban negyedik győzelmét aratta. Az Edmonton elleni 2-1-es siker azt jelenti, hogy a legutóbbi 11 meccséből a kilencediket nyerte meg a Flames, amely a Nyugati-főcsoportban a negyedik helyen áll és a liga jelenlegi nyolcadik legjobb
mutatójával rendelkezik.

Eredmények:
Boston Bruins - Tampa Bay Lightning 1-1 - hosszabbítás után
Buffalo Sabres - Ottawa Senators 2-2 - hosszabbítás után
New York Islanders - Philadelphia Flyers 4-2
Washington Capitals - Montreal Canadiens 3-2
Columbus Blue Jackets - Phoenix Coyotes 1-2
Toronto Maple Leafs - Florida Panthers 5-2
Minnesota Wild - Nashville Predators 3-3 - hosszabbítás után
Chicago Blackhawks - St. Louis Blues 3-0
Calgary Flames - Edmonton Oilers 2-1