Vágólapra másolva!
A New Jersey Devils otthonában aratott sikert követően hazai pályán is fantasztikus bravúrt hajtott végre a New York Islanders jégkorongcsapata, amely megszakítva a Toronto Maple Leafs november 20-a óta tartó veretlenségi sorozatát 3-1-re verte ellenfelét. A Devils ezúttal Pittsburgh-ben győzött, a Philadelphiát a Lavina söpörte el, míg az Edmonton Vancouverben aratott 6-2-es diadalt.

Folytatta kiváló ünnepi szereplését a New York Islanders jégkorongcsapata, amely a pénteki, East Ruherford-i siker után otthon is győzni tudott, az áldozat pedig az NHL élgárdája, a Toronto Maple Leafs volt. A bajnokságot 51 ponttal vezető kanadai együttes utoljára november 20-án szenvedett vereséget, ez a klub leghosszabb ilyen sikere az 1999-2000-es bajnokságban nyújtott teljesítmény óta. Idegenben, zsinórban nyolc meccsen nem talált legyőzőre az együttes, erre 1948 óta nem akadt példa a franchise-történetben.

"Nem a megszokott módon játszottunk, azért veszítettünk" - nyilatkozta az egyetlen vendégtalálat szerzője, Darcy Tucker. Tény, a Toronto már a másik New York-i csapat, a Rangers otthonában is megszenvedett a sikerért egy nappal korábban, akkor hosszabbításban, 6-5-re nyertek Tuckerék.

Hogy a győztesről is beszéljünk, a sikert ugyanúgy Mark Parrish hozta meg, mint egy nappal korábban, a csatár a harmadik harmadban kétszer is betalált Ed Belfour kapujába.

Eredmények:
Washington Capitals - Budffalo Sabres 1-3
Carolina Hurricanes - Montreal Canadiens 2-1 - hosszabbítás után
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 3-1
Columbus Blue Jackets - Dallas Stars 3-4
Pittsburgh Penguins - New Jersey Devils 0-2
Tampa Bay Lightning - Boston Bruins 4-2
Florida Panthers - Anaheim Mighty Ducks 3-2
Colorado Avalanche - Philadelphia Flyers 3-2 - hosszabbítás után
Phoenix Thrashers - Nashville 1-3
Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 2-6
Los Angeles Kings - San Jose Sharks 4-4 - hosszabbítás után.