Vágólapra másolva!
Huszonnégy ponttal és karriercsúcsot jelentő 14 lepattanóval segítette 103-94-es győzelemhez csapatát, a Milwaukee-t Toni Kukoc. A veterán horvát játékos régi önmagát idéző játékkal rukkol elő, a Bucks zsinórban ötödik győzelménél tart. Négy zakó után végre nyert a Lakers, az áldozat a történelme második legnagyobb vereségét elkönyvelő Atlanta Hawks volt. Győzött a bajnok Spurs, az Indiana Dallasban verte a Mavericks csapatát.

Pályafutása során mindössze egyszer fordult elő Phil Jacksonnal, hogy edzőként zsinórban öt mérkőzést veszítsen aktuális csapatával, most a Los Angeles Lakers nem akarta megtenni azt a "szívességet", hogy másodszor is előforduljon e csúfság a mesterrel. A kaliforniai együttes szerencséje, hogy négy zakó után a harmatgyenge Atlanta Hawks érkezett a Staples Centerbe, s nem is úszta meg, 113-67-ra kikapott.

Kobe Bryant és Sztanyiszlav Medvegyenko egyaránt 26-26 pontig jutott, ezúttal senki sem hiányolta Karl Malone-t vagy Shaquille O'Nealt. "Egy nagy győzelmi széria első sikért arattuk, inkább így gondolkodunk, semmint sorozatban ötödször is vesztesen hagyjuk el a pályát" - magyarázta Bryant. Az Atlanta franchise-története második legnagyobb vereségét könyvelhette el, a csúcs még mindig az 1982. december 8-i, Philadelphia elleni 132-85-ös kudarc.

Saját elmondása szerint is idei legjobb mérkőzését játszotta Toni Kukoc, a Milwaukee Bucks horvát kosarasa, aki 24 ponttal és karriercsúcsot jelentő 14 lepattanóval segítette csapatát zsinórban ötödik sikeréhez. Az áldozat a Miami Heat volt, amely Lamar Odom 22 pontja ellenére 103-94-es vereséget szenvedett.

A legszebb napjait idéző, 36. életévét taposó Kukoc révén a Bucks otthon egymás utáni nyolcadik sikerét aratta, s 2003. február 14-es óta először haladta meg négy győzelemmel az ötvenszázalékos teljesítményt (20-16).