Vágólapra másolva!
Összetűzésbe keveredett egy szurkolóval Ted Leonsis, az elképesztően rossz formában lévő Washington Capitals jégkorongcsapatának tulajdonosa. David Aebischer, Colorado Avalanche hálóőre gólpasszal járult hozzá csapata 3-1-es győzelméhez az Edmonton Oilers ellen.

Mint utólag kiderült, hétfőn hajnalban a fővárosi csapat szimpatizánsa, a 20 éves Jason Hammer sértegető feliratot lobogtatott Leonsis luxuspáholya előtt a Philadelphia Flyers elleni mérkőzésen, mire a méregbe gurult tulajdonos nyakon ragadta, és a földre lökte. Csak a biztonsági őrök tudták szétválasztani őket.

Hammer nyilvános bocsánatkérést követel Leonsistól, aki egyelőre nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben. A 30 csapatos profiligában a Capitals a 29. helyen áll, s szombaton takarékossági céllal elcserélte legértékesebb játékosát, az idényenként 11 millió dollárt kereső cseh Jaromir Jagrt, aki a New York Rangershez távozott.

Ami a szerdai játéknapot illeti, David Aebischer, Colorado Avalanche hálóőre gólpasszal járult hozzá csapata 3-1-es győzelméhez az Edmonton Oilers ellen. A svájci kapus a harmadik harmad közepén a svéd Peter Forsberg találata után iratkozott fel a pontlistára.

A játéknapon egy másik hálóőr, nevezetesen Kevin Weekes nyújtott még kiemelkedő teljesítményt. A Carolina Hurricanes játékosa a Toronto Maple Leafs ellen idegenben őrizte meg kapuját a góltól. A 29 éves kapus ebben a szezonban már hatodszor "rolózott", ami azért is nagy teljesítmény, mert az ezt megelőző nyolc idényében összesen 13-szor volt képes hasonló produkcióra.

Dany Heatley az Atlanta Tharshers hokisa magyar idő szerint csütörtök hajnalban a St. Louis Blues elleni, hazai összecsapáson tér vissza a jégre. A 22 éves támadó októberben súlyos balesetet szenvedett egyik csapattársával, Dan Snyederrel, aki nem is élte túl a karambolt.

A Heatley által vezetett Ferrari egy éles kanyarban 130 km/órás sebességgel kőfalnak csapódott és darabokra tört. A két hokis kirepült a járműből. A sofőr viszonylag szerencsésen megúszta: eltörött az állkapocs-csontja és hastáji zúzódásokat szenvedett. Utasát viszont agykárosodás érte, és az orvosok megfeszített munkával sem tudták megmenteni az életét.

Mivel a tehetséges csatár véralkoholszintje nem lépte át a megengedett határt, a bíróság valószínűleg elejti az ellene felhozott vádakat, melyek alapján akár 15 év börtönre is ítélhetnék.

Heatley-t 2002-ben az NHL legjobb újoncának választották. Az előző idényben fiatal kora ellenére fellépett az All Star-gálán, ahol rekordot beállítva négy gólt szerzett, s ezzel a mérkőzés legértékesebb játékosának választották. A világbajnokságra is meghívót kapott, s a kanadai válogatottal aranyérmes lett. Bekerült a torna legjobb ötösébe, miután tíz vb-találkozón hétszer volt eredményes, emellett három gólpasszt adott.

A legutóbbi játéknap eredményei:
Buffalo Sabres - Montreal Canadiens 4-1
New York Islanders - Boston Bruins 2-2
Columbus Blue Jackets - New Jersey Devils 3-4
Pittsburgh Penguins - Tampa Bay Lightning 2-6
Toronto Maple Leafs - Carolina Hurricanes 0-2
Colorado Avalanche - Edmonton Oilers 3-1
Phoenix Coyotes - Calgary Flames 1-2
Vancouver Canucks - Chicago Blackhawks 3-2