Vágólapra másolva!
Az NHL legutóbbi játéknapján a St. Louis Blues elleni találkozón tért vissza a pályára Dany Heatley, az Atlanta Thrashers játékosa. A 22 éves támadó 23 percet töltött a jégen, s négyszer próbálkozott kapura lövéssel, ám nem volt eredményes a döntetlenre végződött összecsapáson.

A fiatal klasszis októberben súlyos balesetet szenvedett egyik csapattársával, Dan Snyederrel együtt, aki nem is élte túl a karambolt: a Heatley által vezetett Ferrari egy éles kanyarban 130 km/órás sebességgel kőfalnak csapódott és darabokra tört. A két hokis kirepült a járműből. Ő viszonylag szerencsésen megúszta az esetet, "csupán" az állkapocs-csontja törött el és hastáji zúzódásokat szenvedett. Utasát viszont agykárosodás érte, és az orvosok megfeszített munkával sem tudták megmenteni az életét.

Mivel a tehetséges csatár véralkoholszintje nem lépte át a megengedett határt, a bíróság valószínűleg elejti az ellene felhozott vádakat, melyek alapján akár 15 év börtönre is ítélhetnék.

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban a New York Rangers a Washington Capitalshez látogatott, soraiban a fővárosiaktól szombaton megvásárolt cseh sztárral, Jaromir Jagrral. A Rangers és az olimpiai és világbajnok csatár első közös washingtoni túrája rosszul sikerült, miután 2-1-re kikaptak. Jagr nem tudott pontot szerezni volt együttese ellen.

Eredmények:
Florida Panthers - Philadelphia Flyers 3-3
New York Rangers - Washington Capitals 1-2
Atlanta Thrashers - St. Louis Blues 1-1
Dallas Stars - Ottawa Senators 5-3
Anaheim Mighty Ducks - Los Angeles King 3-4 - hosszabbítás után
San Jose Sharks - Calgary Flames 4-1