Vágólapra másolva!
Elvágta ujját, így legalább egy hétig ismét nem léphet pályára Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának klasszisa. A kaliforniai együttes nélküle ismét vereséget szenvedett, ezúttal otthon, a Staples Centerben a Minnesota Timberwolves ellen. A csapat másik (szintén sérült) klasszisa elégtételt kapott, a Salt Lake Cityben egy hete játszott meccsn történt kifigurázásért a Jazz 15 ezer dolláros büntetést kapott.

Kobe Bryant újra harcképtelenné vált, a Los Angeles Lakers pedig nélküle sima vereséget szenvedett otthon a Minnesotától az NBA pénteki játéknapján. A kaliforniaiak ásza - aki nemrég épült fel vállsérüléséből - a garázsában pakolt, s elvágta a jobb mutatóujját, melyet 10 öltéssel kellett összevarrni. Emiatt legalább egy hetet ki kell hagynia. A Lakersben csak Shaquille O'Neal nyújtott emlékezetes teljesítményt 22 ponttal és 9 lepattanóval. A túloldalon Sam Cassell 28, a tavalyi All Star-gála legjobbjává választott Kevin Garnett pedig 20 ponttal zárt.

A játéknap legjobbjai a philadelphiai Allen Iverson és a torontói Vince Carter voltak, 31-31 ponttal. A liga egyetlen kanadai csapata hosszabbítás után kapott ki otthon a Detroittól, miután az előző szezon legjobb védekező kosarasa, Ben Wallace a ráadás utolsó 5 másodpercében két dobást is blokkolt.

A Lakers a legértékesebb
A Forbes magazin adatai alapján a Los Angeles Lakers az NBA legértékesebb csapata. A Lakers mögött - amelynek költségvetése körülbelül 447 millió dollárra rúg - a New York Knicks (401 millió) és a Chicago Bulls (356 millió) áll, ezek a gárdák jelenleg nem tartoznak a közvetlen élvonalba. A bajnok San Antonio Spurs a lista nyolcadik helyén található (283 millió), míg a legkisebb költségvetéssel a Milwaukee Bucks (174 millió) dolgozik.


"Szeretnék hazajönni, mert a Lakers-szurkolók mindig bántanak, és a társaim sosem passzolnak nekem. De lehetne rosszabb is, ha például én lennék Ko..." - utalt a bohóc a Coloradóban szexuális zaklatással perbe fogott Kobe Bryantre.

A Jazz elnézést kért a Postásnak becézett klasszistól - aki sérülése miatt nem volt jelen -, de ő nehezen csillapodott le: "Ez minősíthetetlen és felháborító! A fickó bocsánatkérését elfogadom, de az őt felbujtó vezetők bűnbánó viselkedése nem őszinte."

Malone még annyit fenyegetően hozzátett, hogy március 8-án, a Lakers következő Salt Lake City-i meccsén már személyesen vesz elégtételt.

eredmények:
Philadelphia 76ers - New Orleans Hornets 85-82
Washington Wizards - Phoenix Suns 105-100
Toronto Raptors - Detroit Pistons 89-90 - hosszabbítás után
Boston Celtics - New York Knicks 74-92
Miami Heat - Los Angeles Clippers 97-88
Memphis Grizzlies - Utah Jazz 79-85
Milwaukee Bucks - Cleveland Cavaliers 101-95
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 84-97
Golden State Warriors - Chicago Bulls 101-81.