Társoldalunk:

Super Bowl: a New England a bajnok

Adam Vinatieri utolsó másodpercekben szerzett mezőnygóljával 32-29-re a New England Patriots nyerte a profi amerikaifutball-liga (NFL) 38. nagydöntőjét, a Super Bowlt a Carolina Panthersszel szemben Houstonban.

Az előzetesen lényegesen esélyesebbnek tartott Patriots, amely az alapszakasz legjobbja volt (14 győzelem/2 vereség), az utolsó negyed elején 11 ponttal, 21-10-re elhúzott ellenfelétől, ám a Panthers elsősorban irányítójának, Jake Delhomme-nak köszönhetően megfordította az eredményt.

A hihetetlenül izgalmas végjátékban előbb a New England ért el touchdownt, ám az "ellentámadásból" a Carolina is bejutott ellenfele célterületére, így egy perccel a vége előtt döntetlen, 29-29 volt az állás.

Az utolsó támadás a New Englandé volt, amelynek játékmestere, a mérkőzés legértékesebb játékosának (MVP) választott Tom Brady 9 másodperccel a mérkőzés vége előtt a Panthers célterületének közelébe vezette csapatát, ahonnan - 41 jardnyi távolságból - az első negyedben kétszer is hibázó Vinatieri berúgta a győzelmet jelentő hárompontos mezőnygólt.

Ezzel a sorozatban 15. mérkőzését megnyerő Patriots története második bajnoki címét, míg Brady második MVP-címét gyűjtötte be. Érdekesség, hogy 2002-ben az együttes St. Louis Rams elleni, első győztes nagydöntőjét is Vinatieri gólja döntötte el.

KAPCSOLÓDÓ CIKK