Vágólapra másolva!
Péntektől három napig a Los Angeles-i Staples Center ad helyet az 53. NBA All-Star hét végének, amelynek keretein belül több esemény is vár a csarnok mintegy húszezer nézőjére. A legizgalmasabb természetesen maga az ALL-Star-mérkőzés lesz, amelyen jelen állás szerint nem léphet pályára se LeBron James, se Carmelo Anthony, pedig mindkettőjüket csapatba követelik a szakírók. Ott lesz viszont mindek idők egyik legnagyobbja, Magic Johnson.

Bob Matthews, a Rochester Democrat Chronicle kolumnistája azt rója fel az NBA vezetésének, hogy nem nyúlnak bele "erőszakkal" a helyi idő szerint vasárnap este rendezendő All-Star-mérkőzés csapataiba.

"Miután ez egy bemutató mérkőzés, David Stern igazgatónak be kellene tennie LeBron Jamest (a Keleti főcsoportban szereplő Clevelandből) és Carmelo Anthonyt (Nyugati főcsoport, Denver Nuggets) a tizenkettes keretekbe. Így James és Anthony játszhatna mind a pénteki Rookie Challenge-en, mind a vasárnapi All-Star-mérkőzésen. Ez egy bölcs marketinglépés és nem jótékonykodás lenne" - írja Matthews

Ha csak a statisztikákat nézzük, azt mondhatjuk, igaza van a szakírónak. James jelenleg 20,6-os pontátlaggal a liga 13. legeredményesebbje, Anthony 19,2-es átlaga a 18. helyhez elég. A két szupersztár újonc csapata szereplésében is kulcsfontosságú: amíg tavaly mind a Cleveland, mind a Denver 17-65-ös mérleggel zárt, addig idén a Cavaliers 20-32-őt, a Nuggets 30-23-at jegyez.

A háromnapos hét vége pénteken a Rookie Challenge elnevezésű viadallal veszi kezdetét, ezen az NBA újoncai a másodévesek csapat ellen veszik fel a küzdelmet

a keretek
újoncok:


másodévesek:
Carlos Boozer (Cleveland Cavaliers), Mike Dunleavy (Golden State Warriors), Manu Ginobili (San Antonio Spurs), Marko Jaric (Los Angeles Clippers), Jao Ming (Houston Rockets), Ronald Murray (Seattle SuperSonics), Nene (Denver Nuggets), Tayshaun Prince (Detroit Pistons), Amare Stoudemire (Phoenix Suns)

Az NBA All-Star Weekend programja
péntek: Rookie Challenge (helyi idő szerint 21 óra)
szombat: zsákolóverseny, tripladobó-verseny, Shooting Stars (20.30)
vasárnap: All-Star-mérkőzés (20.45)


A hárompontos dobásokban a Seattle SuperSonics védője, Brent Barry megsérült, de nélküle is hatan alkotják a mezőnyt: Chauncey Billups (Detroit Pistons), Voshon Lenard (Denver Nuggets), Rashard Lewis (Seattle SuperSonics), Cuttino Mobley (Houston Rockets), Kyle Korver (Philadelphia 76ers) és Peja Stojakovic (Sacramento Kings).