Vágólapra másolva!
Kiújult sérülése miatt nem játszhat a szezon hátralévő mérkőzésein Dominik Hasek, a Detroit Red Wings kiváló jégkorongkapusa. Az NHL-be egyéves, önkéntes száműzetés után visszatérő cseh hálóőr mindössze 14 mérkőzésen léphetett jégre. A bajnokság keddi mérkőzésein hazai pályán nyert rangadót a Philadelphia Flyers, miután 4-1-re verte a New Jersey Devilst.

Lágyéksérülése miatt az idei bajnokságban már nem léphet jégre a Detroit Red Wings kivűáló kapusa, Dominik Hasek. A 39 éves cseh jégkorongozó egy évvel azután, hogy bejelentette visszavonulását, nyáron ismét kapuba állt, ám mindössze 14 mérkőzésen tudta segíteni csapatát.

"Sajnos a lágyékon nem volt elég erős, de ha felépülök, akkor szeretnék még védeni. Jövőre visszatérek" - erősítette meg Hasek, jelezve, nem foglalkozik visszavonulásával. Hasek 9 éves buffalói pályafutása során hat alkalommal nyerte le a legjobb kapusnak járó Vezina Trophyt. 1998-ban Csehországgal olimpiai bajnok lett Naganóban, majd a Red Wingshez szerződve 2001-2002-ben részese volt a Stanley-kupa-sikernek is.

Visszavonult viszont a Philadelphia Flyers kapusa, Jeff Hackett, aki 15 idény során 500 meccsen lépett jégre, s 26 shutoutot ért el. A hálóőr egészségügyi okok miatt döntött visszavonulása mellett, a Philadelphia már meg is találta helyettesét, hiszen leigazolta a Phoenix Coyotes rutinos kapusát, Sean Burke-öt.

Lemondott posztjáról Rick Dudley, a Florida Panthers vezetőedzője, hogy a jövőben teljesen a klubnál betöltött másik feladatára, a főigazgatói teendőkre koncentrálhasson. Utódja eddigi asszisztense, a 38 éves John Torchetti lesz, aki az NHL történetének harmadik legfiatalabb trénere.

eredmények:
Buffalo Sabres - San Jose Sharks 2-1
Philadelphia Flyers - New Jersey Devils 4-1
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 4-4 - hosszabbítás után
Ottawa Senators - St. Louis Blues 3-1
Pittsburgh Penguins - Boston Bruins 3-6
Florida Panthers - Montreal Canadiens 2-1
Minnesota Wild - Los Angeles Kings 1-3
Calgary Flames - Atlanta Thrashers 5-2
Colorado Avalanche - New York Islanders 1-1 - hosszabbítás után.