Vágólapra másolva!
Az NBA All-Star gáláinak 1984 óta íródó története során még soha, senki sem tudott háromszor zsákolóversenyt nyerni. Ez a bravúr most Jason Richardsonra, a Golden State Warriors kosarasára vár, aki hosszas rábeszélés után vállalta is a szereplést. Egyelőre három ellenféllel kell számolnia, ám ha LeBron James bokája rendbe jön, úgy a Cleveland Cavaliers újonca is beszáll a viadalba.

Az NBA All-Star szombati napjának egyik leglátványosabb versenyszáma a zsákolóbajnokság lesz. Az a viadal, amelyben a kétszeres győztes Jason Richardson ezúttal is esélyesnek számít. Amennyiben a Golden State Warriors kitűnősége nyerne, akkor a viadal 1984 óta íródó történetében ő lenne az első, aki triplázna.

Nem mintha kétszer sok kosarasnak sikerült volna a bravúr, ezt Richardson mellett csak a legendás Michael Jordan, Dominique Wilkins és Harold Miner mondhatja el magáról. A Warriors játékosa a 2001-02-ben duplázott, hiszen a sacramentói Gerald Wallace legyőzése mellett a Rookie Challenge legértékesebbjének is megválasztották.

Richardson indulása sokáig kétséges volt, Michiganben élő mostohaapja ugyanis súlyos beteg, az NBA alelnöke, Stu Jackson telefonon meggyőzte, csak a zsákolóverseny kedvéért repüljön el Los Angelesbe.

A viadalon raja kívül még hárman indulnak: Ricky Davis (Boston), Chris Andersen (Denver) és Fred Jones (Indiana). Illetve lehet, négyen, a legfrissebb hírek szerint ugyanis a szervezők mindenáron kárpótolni szeretnék az All-Star-gáláról lemaradó LeBron Jamest. A Cleveland első NBA-évét taposó klasszisjelöltjét meglepetésre nem szavazták be a keleti csapatba, így csupán pénteken, az újoncok csapatában kapna helyet.

Ugyan eredetileg nem szerepelt a neve a listán, de James célozgatott arra, esetleg meglepetésszerűen mégis ott lehetne a Staples Center parkettjén. Az NBA ugyanis meghívta a zsákolóversenyre, ám James megrándult bokájára való hivatkozással egyelőre visszamondta a szereplést. De szombatig még meggondolhatja magát.

Csekély olvasóink érdeklődése
Egy híján kétezer olvasónk szavazott a hét végi All-Star-gáláról, s a végeredmény arról tanúskodik, nem kíséri nagy érdeklődés hazánkban az NBA csúcseseményét - 58 százaléknyian ugyanis a "Kit érdekel?!" opcióval válaszoltak a "Mi lesz?" kérdésünkre. A voksolók egyötöde amúgy MVP-Garnett Nyugata mellett tört pálcát, míg 11 százaléknyian úgy vélik, hogy "Kelet a király". Mindössze a klikkelgetők 10 százaléka gondolja úgy, hogy "majd a ráadásban Shaq eldönti".


"Dehogyis presszionálnak engem, legalábbis nem érzem úgy, hogy élethalál kérdése lenne a szereplésem" - vágott vissza James, ezt erősítette meg ügynöke, Aaron Goodwin is. "Hogy a zsákolóversenyen részt vesz-e, az abszolút az ő döntése lesz. Most nemet mondott, de ha meggyógyul a lába, akkor megváltozhat a véleménye."

James a Boston elleni, hétfői mérkőzésen húzta meg bal bokáját, a harmadik negyedben ápolni is kellett, de a záró 12 percre visszatért a pályára, s öt pontot hozzátéve 24 találattal zárta a találkozót. A keddi edzést ugyan kihagyta, de várhatóan szerdán a New Jersey ellen ismét pályára lép.