Vágólapra másolva!
Túl van állkapocs-műtétjén Jeremy Roenick, a Philadelphia Flyers jégkorongcsapatának centere, ám nem érzi magát teljesen rendben. A kilencedik agyrázkódását elszenvedő csatár tünetei miatt neurológushoz fordulna. A vasárnapi fordulóban egyébként négy mérkőzést rendeztek, a nagy esélyesek közül mind a New Jersey Devils, mind a Calgary Flames nyerni tudott.

Lehetséges, visszavonul a Philadelphia Flyers centere, Jeremy Roenick. A 34 éves csatárt a New York Rangers elleni mérkőzésen találta arcon a korong, s eltörte az állkapcsát. Roenick pályafutása során kilencszer szenvedett agyrázkódást, a mostani esetnél el is veszítette eszméletét egy kis időre.

"Nagyon sokat töprengtem az eseten, s egyáltalán nem zárom ki, hogy visszavonulok. Az utóbbi napokban megszaporodtak az ezt sürgető előjelek: sokat szédülök, szórakozott, feledékeny vagyok. Senki sem szeretne jobban visszatérni, mint én, de senki sem élheti le az életemet helyettem" - nyilatkozta a támadó a Philadelphia Inquirerben, hozzátéve, úgy tervezi, a napokban Montrealba repül, s felkeresi Karen Johnston neurológust.

Az Anaheim Mighty Ducks játékosa, Szergej Fjodorov lett az első orosz születésű jégkorongozó az NHL-ben, aki ezer pont fölé jutott, miután szombaton gólpasszt adott a Vancouver Canucks ellen. A 14 éves NHL-múlttal rendelkező klasszis 13 évig játszott a Detroitban.

eredmények:
New Jersey Devils - Los Angeles Kings 3-2 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Calgary Flames 1-2
Chicago Blackhawks - Washington Capitals 0-4
Nashville Predators - Edmonton Oilers 2-2.