Társoldalunk:

Vége lehet a sacramentói királyságnak

Chris Webber meggyógyult, visszatérhet a Sacramento Kings soraiba - miután letöltött legalább hat meccs eltiltást adócsalása miatt. Brad Miller viszont az All-Star gálán megsérült, így lehet, hogy nem lesz "eleje" a Kingsnek egy darabig, ami tönkreteheti a szép szezonjukat. Isiah Thomas újabb játékoscserét intézett a New Yorknak - a Knicks ezúttal a nyáron beszerzett Keith Van Hornon adott túl -, és gazdaggá tette az Atlanta Hawkst.

A Sacramento Bee beszámolója szerint a Sacramento Kings sztárcsatárát legalább hat meccsre szóló eltiltással fogja sújtani az NBA, amint lekerül a neve a sérültlistáról. Chris Webber a 2003/04-es szezonban még nem lépett pályára nyári térdműtétjét követően, amelyre a tavalyi playoffban, a Dallas elleni sérülése miatt kényszerült, de már legalább három hete együtt készül a csapattal.

Webber tavaly júliusban kötött vádalkut a detroiti bíróságon, ahol sokáig nem vallotta be, hogy eltitkolt egy csomó szponzorterméket még egyetemista korában, ami adócsalásnak számít, és börtönbe is kerülhetett volna. Végül azonban megmondta, hogy igen, és akkor két évre felfüggesztették az eljárást ellene, amelynek ideje alatt évi 150 nap közmunkát kell teljesítenie. Az NBA minden köztörvényes büntetést a maga módján megkontráz, mindenki kap eltiltást, aki összeütközik a renddel.

A Kings maholnap kénytelen lesz bejelenteni, hogy mikortól számít az ötszörös All-Star válogatott Webberre a pályán, hiszen láthatóan egészséges. Egy másik indok lehet, ha a Kings centere, Brad Miller vasárnap éjjel szerzett sérülése súlyosnak bizonyul. Az All-Star gálán 4/5-ös mezőnymunkával nyolc pontot gyűjtő játékos kificamította bokáját a meccs harmadik negyedében, húzódásnak tűnt, de a röntgenkép nem volt megnyugtató. Peja Stojakovic, a gálán szintén résztvevő csapattárs nagyon aggódón nyilatkozott, a vizsgálatot ma Sacramentóban megismétlik.

A meccsenként 15 pontot, 10,8 lepattanót, 4,7 gólpasszt és 1,3 blokkot jegyző játékos minden idei mutatója karriercsúcs, másodszor volt All-Star résztvevő, szóval, nagyon jól megy neki, mióta a nyáron csatlakozott a Királyokhoz. A Sacramentónak is nagyon jól mennek a dolgai, hat tiszta győzelemmel előzi meg a Los Angeles Lakerst a Csendes-óceáni csoportban, de ha Miller kiesik, Webber pedig nem állhat a helyére, a ligában vezető helyrer jó 37-13-as győzelmi rekord csakhamar tovatűnhet.

Kedden a Boston Celticsszel játszik a Kings, és akkor sok minden eldőlhet. Az egykor 16-szoros bajnok franchise hírnevéhez méltatlanul viselkedik a nyári szerzemény Vin Baker, a Kelták meg is szabadulnak tőle. Baker évek óta alkoholizmussal küzd, és mivel januárban önkényesen megszakította rehabilitációs kezelését, eltiltották, így már tíz meccse nem lépett pályára. hiába is lépne, mert ha iszik, nagyon rosszul játszik. Az egykori All-Star 36 millió dollárt kereshetne a következő két és fél évben, ami még a szerződéséből megvan, de a Boston ki fogja rúgni, ha kell, peres úton, ugyanis a kúra megszakításával szerződést szegett.

Bakert nyolcadikként választotta a Milwaukee Bucks az 1993-as drafton, a 20-10-es (pont-lepattanó) csatár Seattle-be 1997-ben került. A Supersonicsnál egy évig még jól ment neki, de a lockout alatt inni kezdett, és a 2000-es olimpiai csapatba már pedagógiai céllal választották be. Nem jött be. Állandósult drog- és alkoholproblémái miatt leromlott a teljesítménye, majd a magaviselete is, és 2003 februárjában eltiltották. A nyáron fitten érkezett Bostonba, és 35-ből 21 meccsen tíz fölött dobott, de aztán megint zuhanni kezdtek a számai: januárban öt meccsen összesen 18 pontot dobott.

Billy Hunter, a játékosszakszervezet (NBPA) elnöke ugyanakkor azt mondja, Bakernek garantált szerződése van, és ezért ők harcolni fognak a jogaiért. Ezért lesz per. Ha szerda reggelig valamely csapat nem vállalja át Baker szerződését, a Boston egyoldalúan felbonthatja azt, amit majd az NBPA és a játékos ügynöke megtámadnak. Vagy hagyják az eltiltottak listáján - amíg ott  van, ugyanis nem kap fizetést. Az ügynök szerint a csatár fitt és kész a játékra, alig várja, hogy orvosok mérjék fel a fizikai állapotát.

Hihetetlen, de egy csapat valószínűleg vevő lenne a részeges Bakerre: a New York Knicks.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK