Társoldalunk:

Vége lehet a sacramentói királyságnak

Isiah Thomas mindenesetre érdeklődés mutatott iránta a New York Daily News szerint. A Knicks első embere megint a címlapokra került, most Keith Van Horn elpasszolása miatt. A nyáron beszerzett csatárt Milwaukee-ba küldte cserébe  Tim Thomasért, továbbá begyűjtötte Nazr Mohammedet az Atlanta Hawkstól Michael Doleacért, illetve a Milwaukee-ból érkező Joel Przybilláért. Az Atlanta egy 2005-es második körös draftjogot is kapott.

Thomasnak ez már a harmadik cseréje, amióta december végén átvette a mersallbotot New Yorkban, amelynek immár csak hét olyan játékosa van, akik őelőtte is Knicks-mezt viseltek. Jött Stephon Marbury és Penny Hardaway Phoenixből, Moochie Norris Houstonból, most legutóbb a csapat nélküli DerMarr Johnson, és elment Antonio McDyess, Howard Eisley, Clarence Weatherspoon, Charlie Ward, Slavko Vranes és Maciej Lampe, továbbá két jövőbeli draftjogot és Milos Vujanic játékengedélyét is elosztotta az új igazgató. Tim Thomas a kezdőcsapatba kerül kiscsatárnak Van Horn helyett, Mohammed Dikembe Mutombo mögé, Doleac helyére, kedden a Detroit Pistons ellen már játszhatnak is.

Van Hornnal 16,4 pont is távozik, amely a harmadik legjobb Marbury és Allan Houston mögött a Knicksnél, de a nyáron a többcsapatos ügylet során, végül is a Minnesotába költöző Latrell Sprewell helyére érkezett játékos nem tetszett Thomasnak. "Atlétikusabb játékost akartunk, aki keményebben lepattanózik" - mondta Knicks-vezér, hozzátéve, hogy Mohammed kulcsszerepet játszott az ügyletben. "Ha a nyáron szabadügynökké váló Kurt Thomas elmegy, Doleac nem tér vissza, és a 38 éves Mutombo esetleg abbahagyja, fontos, hogy maradjon centerünk." A Bucks All-Star irányítója, Michael Redd ugyanakkor arról beszélt, hogy "Keith sokat segíthet nekünk a védekezésben, talán többet is, mint Tim tette."

Az idei évad egyik nmeglepetéscsapatának számító, 27-24-es mérlegű Bucks Van Horn negyedik csapata lesz annak ellenére, hogy az 1997-es draft után (második volt) öt évet játszott New Jerseyben. Után egyet Philadelphiában, aztán felet New Yorkban. Az idén 14,1 pontot és 4,9 lepattanót termelőTim Thomas öt évet játszott Milwaukee-ban, előtte ő is a 76ersnél volt, ahová pont Van Horn helyett került a draft estéjén 1997-ben. Doleac öt pontot és négy lepattanót tudott szerezni Mutombo cseréjeként, Lenny Wilkens jobban számított rá, mint Don Chaney, de Mohammed jobb nála (6,5 és 5).

És a csapatépítésnek még nincs vége. "Rossz csapatot örököltem" - így Isiah Thomas. "És nem végeztünk, míg nem mi vagyunk a legjobbak." És a Knicks 25-29-es győzelmi mutatóval második az Atlanti-csoportban és pillanatnyilag rájátszáshelyen áll, míg a Hawks (18-35) az idei playoffról biztosan lemarad. Viszont lesz jövőre 50 millió dollárja.

Bizony. Elment Shareef Abdur-Rahim, Theo Ratliff és Dan Dickau Portlandbe, jött Rasheed Wallace és Wesley Person, akinek a nyáron lejár a szerződése. Ahogy másik hat játékosnak is, csak hatan maradnak érvényes papírral. Ez lehetővé teszi a Hawks számára, hogy akár egy igazi szupersztárt igazoljon. Marc Stein, az ESPN szakírója Kobe Bryantre tippel elsőként, hiszen az atlantai tulajdonosoknak ő a kedvencük, de jöhet a Válasz is. Bizony, a philadelphiai születésű Wallace után az emociókra sokat adó Allen Iverson is aláírhat. Így aztán a Philips Arena rendszeresen tele lehet a jövőben.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK