Vágólapra másolva!
Meglepetésre a szezonban gyengélkedő Washington Capitals otthonában szenvedett vereséget a New Jersey Devils jégkorongcsapata. Az NHL-címvédő 3-1-re kapott ki a fővárosban. A Chicago a San Josetól elszenvedett vereség mellett még csapatkapitányát is elveszítette: Zsamnov ugyanis Philadelphiába szerződött.

Washington Capitals - New Jersey Devils 3-1 (0-0, 2-1, 1-0)
MCI Center , 14 595 néző
gól: Grier (26:46, Pettinger (36:13), Lang (44:00), illetve Elias (34:27)

Meglepetésre vereséget szenvedett a bajnok New Jersey Devils az NHL csütörtöki játéknapján. Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság egyik éllovasa az egész szezonban gyengélkedő Washington otthonában kapott ki 3-1-re, a Capitalst még az sem zavarta, hogy egyik legjobbja, Peter Bondra egy nappal korábban elszerződött az együttestől.

Miért is zavarta volna, amikor a kapuban a német Olaf Kölzig bravúrt bravúrra halmozott, 43 védést mutatott be (a keddi, Ottawa elleni 1-1-es meccsen 47-et!), s mivel Mike Grier, Matt Pettinger és Robert Lang találataira mindössze Patrik Elias tudott válaszolni, ki is alakult a végeredmény.

"Olie szenzációs volt, én is csak ámultam-bámultam. Az ő teljesítménye is kellett ahhoz, hogy ma mi legyünk a jobbak. A fiúk jól dolgoztak, s jó döntéseket hoztak" - nyilatkozta elégedetten a Washington trénere, Glen Hanlon.

A Chicago Blackhawks hazai pályán 6-3-ra kapott ki a San Jose Sharks együttesétől, de a Sólymok számára sokkal nagyobb veszteség, hogy a csapatkapitány, Alekszej Zsamnov a Philadelphia Flyersbe szerződött. Az orosz játékos idén 35 mérkőzést hagyott ki hátsérülése miatt, de így is hat gólt és 12 asszisztot jegyzett 23 meccsen. A Flyers számára égetően szükség volt centerre, miután Jeremy Roenick és Keith Primeau is hosszabb időre dőlt ki a sorból.

további eredmények:
New York Rangers - New York Islanders 6-2
Carolina Hurricanes - Toronto Maple Leafs 1-2 - hosszabbítás után
Montreal Canadiens - Calgary Flames 4-1
Ottawa Senators - Atlanta Thrashers 2-3 - hosszabbítás után
Philadelphia Flyers - Boston Bruins 3-4
Chicago Blackhawks - San Jose Sharks 3-6
St. Louis Blues - Tampa Bay Lightning 4-3 - hosszabbítás után
Minnesota Wild - Vancouver Canucks 6-2.