Társoldalunk:

Összeomlás szélén a Philadelphia

A Kings továbbra is vezeti a nyugati tabellát, de nem biztos, hogy ez így marad, ha Brad Miller nem játszhat csütörtökön a Lakers ellen. A Sacramento Bee beszámolója szerint reports a center már megszabadult a kötéstől, amit a bokáján hordott az All-Star gálán szerzett bokaficama óta. Rick Adelman vezetőedzőnek azért is volna nagyon szüksége a belső erőre (Shaq semlegesítésén túl), mert most kintről esett ki egy embere. Bobby Jackson hasfalhúzódás miatt került a sérültlistára. A Kings gyorsan leigazolta a helyére Rodney Bufordot (egyelőre tíz napra), aki a szezont Sacramentóban kedzte, de december 8-án elbocsátották, és azóta a CBA-s Dakota Wizardsot erősítette.

A Kings fogyatkozását a Wolves használhatja ki, bár Wally Szczerbiak és Michael Olowokandi visszatérte nem sikerült valami fényesen. Bár megverték a héten a Sacramentót és a Detroitot is, a legfontosabb meccsen, a San Antoniótól kikaptak. Sam Cassell és Kevin Garnett, a csapat két vezére (milyen érdekes, hogy KG már nem egyeduralkodó Minnesotában) egészen biztos felhúzza a csapatot a ma esti, Milwaukee elleni meccsre, ahol egyébként elképesztő a kezdőcsapat: F Desmond Mason, F Joe Smith, C Brian Skinner, G Michael Redd, G T.J. Ford. Ez a sztártalan gárda 5. a keleti főcsoportban, tuti rájátszás-résztvevő, még kiemelt is lehet. Igaz, hasonló teljesítménnyel 9. lenne Nyugaton, ahol a Golden State a 13. 24-30-cal, ami jobb, mint a keleti 8. Miami 25-33-as mutatója.

A legszebb játékosteljesítmény a héten Jao Mingé (aki visszatér a Top 20-ba is). Igaz, háromszoros hosszbbítás, de csak 21 dobás kellett hozzá, és karriercsúcsot érő 41 pontot dobott, ami mellé összeszedett 16 pattanót és adott 7 gólpasszt. Ő az ötödik játékos az elmúlt 15 évben, aki egy meccsen túlment a 40-15-5-ös határon. A korábbi négy:

szezon játékos (csapat) mutatók (ellenfél)
2001-02  Vince Carter (TOR) 42-15-6 (DEN)
2000-01 Shaq O'Neal (LAL) 40-17-8 (WAS)
2000-01 Chris Webber (SAC) 51-26-5 (IND)
1996-97 Hakeem Olajuwon (HOU) 41-15-6 (UTH)

Webber eredménye kolosszális. Alig várjuk már, hogy letöltse az eltiltását, nagyon hiányzott az idei szezonból ő.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK