Vágólapra másolva!
Azok után, hogy kedden edzőt váltott a St. Louis Blues és a Phoenix Coyotes jégkorongcsapata, szerdán elmondott a New York Rangers trénere Glen Sather is. Az NHL játéknapjának legnagyobb meglepetését  Pittsburgh Penguins szolgáltatta, amely 18 nyeretlen találkozó után Phoenixben, hosszabbítást követően diadalmaskodott.

A New York Post riportban számolt be arról, hogy Glen Sather kedden találkozott a New York Rangers tulajdonosával, James Dolannel, s jelezte, nem irányítja tovább a csapat szakmai munkáját, megmarad inkább eredeti, elnöki tisztében. Húsz mérkőzéssel az alapszakasz befejezése előtt a Rangers főcsoportjában a 12. helyet foglalja el, s 14 pont a hátránya a városi rivális, még éppen rájátszást jelentő helyen álló New York Islanders mögött.

A gárda új vezetője az eddigi másodedző, Tom Renney lesz, stábjában Terry O'Reilly, illetve Ted Green a két asszisztens. Renney 1996 júniusa és 1997 novembere között már ült NHL-csapat kispadján, akkor a Vancouver Canucks gárdáját irányította.

A Rangers bajban van, hiszen a sok sztár (Brian Leetch, Bobby Holik, Andrej Kovaljov, Jaromir Jagr, Mark Messier) miatt hatalmas bérlistával számol, ám ha a március 9-i átigazolási határidő lejárta előtt nem tuja még jobban megerősíteni csapatát, akkor zsinórban hetedszer maradhat le a playoffról.

Bíróság dönt arról, hogy Nyikolaj Zserdev, az NHL-ben szereplő Columbus Blue Jackets orosz tehetsége folytathatja-e tengerentúli pályafutását. A 19 éves szélvészgyors csatár tavaly egyszerűen megszökött hazájából a katonai szolgálat elől. Az orosz hatóságok most egy svájci bíróságtól várják az ügy lezárását. A 39 mérkőzésen hatszor eredményes junior és ifjúsági világbajnok Zserdev Zürichbe repült a tárgyalásra. Amerikai klubja bízik benne, hogy a jövő héten visszatérhet.

Edzőváltások az NHL-ben (2003-04)

csapatrégi edzőúj edző
Florida PanthersMike Keenan (nov. 9.)Rick Dudley
Rick Dudley (febr. 9.)John Torchetti
Washington CapitalsBruce Cassidy (dec. 10.)Glen Hanlon
Carolina HurricanesPaul Maurice (dec. 10.)Peter Laviolette
Columbus Blue JacketsDoug MacLean (jan 1.)Gerard Gallant
Phoenix CoyotesBob Francis (febr. 24.)Rick Bowness
St. Louis BluesJoel Quenneville (febr. 24.)Mike Kitchen
New York RangersGlen Sather (febr. 25.)Tom Renney

az NHL szerdai játéknapjának eredményei: