Vágólapra másolva!
A kedden ismét csatasorba álló Allen Iverson rosszul játszott, így a Philadelphia kikapott a Memphistől, és míg az utóbbi esélyei nőttek a playoffba jutásra, előbbié jelentősen csökkentek. A nyugati rájátszásharcban az először 50% feletti Portland nem mehet biztosra, akárcsak a legutóbbi 14 év legjobb eredményét hozó Denver sem.

A Portland Trail Blazers végre pozitívvá tette a mérlegét a Milwaukee Bucks megverésével, amelynek éppen úgy 34-33 a győzelem-vereség mutatója, mégis biztosabb a helye a playoffban, mint a legyőzőjéé. A Milwaukee ötödik a Keleti főcsoportban, a Blazers viszont még mindig másfél tiszta győzelemnyi hátrányban van a Denverrel szemben (azaz kettőt kell nyernie, míg a Nuggets egyet veszít) Nyugaton. A Blazers edzője, Maurice Cheeks szerint "a srácok megpróbálnak egyről a kettőre jutni, hogy legyen esélyünk bejutni a rájátszásba".

A Grizzlies a 42. győzelmét szerezte meg kedden, és így a franchise történetének első pozitív mérlegű szezonját regisztrálhatja. Az Allen Iverson visszatérése ellenére rémesen játszó Philadelphia nem volt azért könnyű ellenfél, a 76ers az utolsó másodpercig küzdött Memphisben. Iverson azonban a négymeccses kihagyás (bedagadt a jobb térde, majd megint összekapott az edzőjével) után nemcsak azzal nem segítette a csapatát, hogy a végső dudaszóra kihagyott egy hármast (ez semmiség), de Earl Watson szorításában 0/7-es második félidőbeli mezőnymunkával összesen tíz pontot ért csupán el. AI-t mostanában komoly kritikák érik: a régióban vezető portál, a Philly.com szavazásán például 69% vélte úgy, hogy ő a hibás az edzővel való konfliktusban, az egykori ötször bajnok hátvédsztár Steve Kerr pedig a Yahoo-n Iverson becenevére utalva úgy fogalmazott: "Az ego nem jó válasz". A Grizzlies minden alapszakaszmeccsét megnyerte a Sixers ellen, amely az ötödik keleti csapat, amely ellen "söpörtek" Pau Gasolék. A Philadelphia három tiszta győzelemre van az utolsó rájátszást érő helytől, amelyet 14 meccs alatt már nagyon nehéz behozni.

Tizennégy éve először volt kilenc meccsel 50% fölött a Nuggets, aztán elvesztett nyolcat a következő kilenc mérkőzéséből, és ezzel eresztett a szorításon, amivel az utolsó playoffhelyzhez kapaszkadott. Azóta négyből három a mérlege (közte az utolsó a legnagyobb rivális Utah Jazz elleni), összesen pedig 36-32, de 14 meccsel az alapszakasz lefújása előtt még mindig izgulni kell Denverben azon, vajon meglesz-e az első playoffhely 1995 óta. A Nuggets ma este Bostonban lép pályára, és a Denver nem erős az utazós meccseken. Tavaly 41-ből 37-et vesztettek el idegenben, idén 13-20-szal állnak, ami jobb, de a Celticsnél (30-38) egy kicsivel erősebb vendéglátók következnek azután: a Detroit (43-25) és a Minnesota (46-21).

Viszont a Timberwolvesnál mostanában gondok vannak, Flip Saunders edzőnek a bőség zavarával kell küzdenie, ami ezúttal valóban problémát okoz. Meggyógyult ugyanis Michael Olowokandi, Wally Szczerbiak és Troy Hudson, és azóta bukdácsol a csapat. Pedig ilyen gárda kevés van a ligában, három erős sztár (Kevin Garnett, latrell Sprewell, Sam Cassell), és mögöttük egy komplett második vonal, húzóemberekkel. A Minnesota nem használta ki, hogy legnagyobb riválisa, a San Antonio Spurs hosszabb időre Tim Duncan nélkül maradt, az előnyük mindössze 2,5 győzelem, február 20. (Szczerbiak, Olowokandi és Hudson visszatérése) óta 7-6 a mérleg, olyan csapatoktól is kikaptak, mint a Boston és a Philadelphia. A második vonalas sztárok beépítése a csapatba tehát nem megy könnyen, és Saunders meg is modnta: "Ha el akarjuk érni a célunkat, a srácoknak fel kell érniük az elvárt szintre. Bebizonyítottuk, hogy nélkülük jók vagyunk, de ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, szükségünk van rájuk is, mert még két hónapig kell a csúcson lennünk ahhoz."

Hogy mi, a T-wolves meg akarja nyerni a bajnokságot?

MCs