Vágólapra másolva!
Két hazai és egy vendégsiker született az NHL rájátszásának aktuális játéknapján, a Nashville megszerezte története első playoff-sikerét, a Vancouver visszavette a pályaelőnyt a Calgary otthonában, míg a Montreal két vereség után szépített a Boston ellen.

A Nashville történelmi sikerének a kapus Vokoun volt a főszereplője, aki 41 védést mutatott be, és mindössze a veterán Hull lövésénél kapitulált. A Predators csatársora is remekelt, a detroiti származású Legwand például földijei ellen köszönt be, Hall pedig két ponttal (gól, gólpassz) zárta az estét.

A kanadai házirangadón megijedhettek a vendég Vancouver drukkerei, Cloutier, az első számú kapus ugyanis a második harmad elején térsérülést szenvedett. Helyettese Hedberg azonban kitett magáért, és bár Simon lövése ellen tehetetlen volt, utána mindent fogott. Elöl rendben mentek a dolgok, az eltiltott Bertuzzi helyén játszó Cooke eldöntötte a derbit, így a Canucks tíz meccs óta veretlen Calgaryban.

Keleten is örülhetett egy kanadai csapat, miután a Montreal a két bostoni zakó után hazai jégen szépített. A két gólt szerző Kovaljov és a két gólt előkészítő Koivu mellett, vagy inkább előtt Theodore kapust kell kiemelni, aki amellett, hogy huszonegyszer meggátolta a bostoni csatárokat a gólszerzésben, két assziszttal a kanadai táblázatra is felkerült. Ezzel a harmadik kapus lett, aki két pontot ért el rájátszásbeli meccsen és Grant Fuhr óta az első, aki ugyanabban a harmadban adta a két gólpasszt.

Eredmények:
Keleti főcsoport:
Monreal Canadiens - Boston Bruins 3-2
gól:
Kovaljov 2 (2:16, 15:24), Markov(33:32), illetve Hilbert(6:34), Rolston(43:35)
az állás: 1-2

Nyugati főcsoport:
Calgary Flames - Vancouver Canucks 1-2

gól:
az állás:

Nashville Predators - Detroit Red Wings 3-1

gól:
az állás: