Vágólapra másolva!
Kisebb sérülése ellenére pályára tudott lépni Ron Artest, s 25 pontjával győzelemre vezette az Indiana Pacerst a Miami Heat ellen NBA-elődöntőben. A Keleti főcsoport fináléjáért vívott párharcban így 1-0-ra a Pacers vezet. Menesztette edzőjét az Atlanta Hawks, miután a csapat Terry Stotts vezetésével az alapszakasz egyik leggyengébb produkciójával rukkolt elő.

eredmény, Keleti főcsoport, elődöntő
Indiana Pacers - Miami Heat 94-81 (23-15, 23-21, 23-21, 25-24)
ld.:
R. Artest 25, J. Tinsley 17, J. O'Neal 13, illetve D. Wade 22, R. Alston 17, C. Butler 14.
a párharc állása: 1-0 az Indiana javára

Egyáltalán nem látszott meg a 11 napos pihenő az Indiana Pacers kosárlabdacsapatán, legalábbis abban az értelemben nem, hogy érződött volna az együttesen a meccshiány. A NBA alapszakaszának legjobb mérlegével (61-21) záró együttes az elődöntő első párharcában sima, 94-81-es sikert aratott, igaz, ebben benne foglaltatott egy 26-5-ös széria is, amely eldöntötte a találkozót

A hazaiak legjobbja a 25 pontot dobó és hat lepattanót begyűjtő Ron Artest volt, aki április 25-e óta először lépet pályára, Jamaal Tinsley 17, Jermaine O'Neal 13 pontig jutott. A másik oldalon az újonc Dwyane Wade 22 találattal villogott.

Menesztette edzőjét az Atlanta Hawks vezetősége, Terry Stottsnak azért kell távoznia a georgiai csapattól, mert a Hawks az alapszakasz negyedik legrosszabb eredményét mutatta fel. A 28-54-es mérlegnél csak a Washington, a Chicago és az Orlando produkált gyengébbet.

Az Atlanta Journal-Constitution információi szerint az utódok között felmerült Byron Scott, Mike Fratello és Lionel Hollins neve is.