Vágólapra másolva!
Nemcsak a San Jose Sharks, de a Calgary Flames sem képes kihasználni a hazai jég előnyét, így fordulhatott elő, hogy az albertai csapat második alkalommal is "fejre állt" a Pengrowth Saddledome-ban. Az NHL Nyugati főcsoportdöntőjének negyedik mérkőzését ugyanis a Cápák 4-2-re megnyerték, kiegyenlítve ezzel a párharc állását.

eredmény, Nyugati főcsoport, döntő
Calgary Flames - San Jose Sharks 2-4 (0-0, 1-4, 1-0)
gól:
Iginla, Simon, illetve Rathje, Cheechoo, Damphousse, Marleau
a párharc állása: 2-2.

Azt sem lehet mondani, hogy olyan bűnrosszul kezdett volna a Flames. Az első harmad góltalansága után ugyan Mike Rathje a vendégeknek szerzett vezetést, ám bő öt perccel később Jarome Iginla kiegyenlítette a hátrányt. Aztán tíz perc alatt összeomlott minden: Jonathan Cheechoo, Vincent Damphousse és Patrick Marleau is bevette Miikka Kiprusoff kapuját (utóbbi kettő emberelőnyből), nem véletlen, hogy a záró húsz percre már Roman Turek korcsolyázott a hazai kapu elé.

Az utolsó Chris Simon találat már nem osztott, nem szorzott, 4-2-es sikerével a San Jose 2-2-re állította a négy győzelemig tartó finálé állását. Ami rossz hír lehet a Cápáknak: a döntő eddigi találkozóit mindig a vendégek nyerték, márpedig az 5. összecsapásra, hétfőn, San Joséban kerül sor.