Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers ismét nyert hazai pályán a Minnesota Timberwolves ellen az NBA Nyugati-főcsoportjának döntőjében, így a kaliforniaiakat már csak egy győzelem választja el a nagydöntőbe jutástól.

Nyugati-főcsoport, döntő, 4. mérkőzés:
Los Angeles Lakers - Minnesota Timberwolves 92-85 (23-24, 22-16, 30-20, 17-25)
legjobb dobók:
K. Bryant 31 (8 lep.), S. O'Neal 19 (19 lep.), D. Fisher 15, illetve K. Garnett 28 (13 lep, 9 assziszt), W. Szczerbiak 19, L. Sprewell 12
az állás: 3-1 a Lakers javára

A sima hazai győzelemmel zárult összecsapás legjobbja a bírósági tárgyalásáról alig két órával a meccs előtt megérkező Kobe Bryant volt, aki 31 pontot ért el. A kaliforniai győzelemből kivette a részét Shaquille O'Neal is, aki 19 pontja mellett 19 lepattanót szerzett.

A vendégeknél az idei szezon alapszakaszának legértékesebb játékosa (MVP), Kevin Garnett volt a legjobb, hiszen 28 pont, 13 lepattanó és 9 gólpassz került a neve mellé.

NBA-vonatkozású hír még, hogy Tracy McGrady, az Orlando Magic játékosa lemondta a nyári olimpiai szereplést. A fiatal kosaras esküvője miatt nem lesz ott az ötkarikás játékokon. Larry Brown szövetségi kapitány úgy tervezi, hogy a megüresedett posztra Reggie Millert, az Indiana Pacers veteránját hívja meg.

Az augusztus 13-án kezdődő athéni játékok előtt a legjobb játékosok sorra mondják le a szereplést a Dream Teamben: az már korábban eldőlt, hogy Ray Allen, Jason Kidd, Kevin Garnett, Karl Malone, Kobe Bryant, Vince Carter, Elton Brand és Kenyon Martin nem lesz ott a görög fővárosban.