Vágólapra másolva!
Az Indiana Pacers idegenben verte 83-68-ra a Detroit Pistonst az NBA Keleti főcsoportjának döntőjében, így a párharc négy mérkőzés után 2-2-re áll.

Rick Carlisle, a Pacers edzője Jeff Foster helyett Austin Croshere-t jelölte a kezdőötösbe, és ezzel a húzással meglepte a Detroitot. Croshere ugyanis nem az a kimondott centeralkat, posztja szerint erőcsatár, így a palánk alatti tusakodás helyett inkább az volt a dolga, hogy utat nyisson a Pacers két dobógépének, Artestnek és O'Nealnek.

Nos, Croshere maradéktalanul ellátta feladatát, hiszen az említett páros 32 pontot termelt, emellett arra is volt ereje, hogy maga is kivegye a részét a kosárszerzésből, és 14 ponttal segítette csapatát. Eközben a Detroit csak szenvedett támadásban, és hiába szorgoskodott Hamilton és Billups, a Prince-R. Wallace-B. Wallace trió 27 mezőnykísérletből csak ötször talált a gyűrűbe.

A következő mérkőzést magyar idő szerint hétfőn hajnalban rendezik az Indiana otthonában.

Keleti főcsoport, döntő
Detroit Pistons - Indiana Pacers 68-83 (17-29, 22-20, 11-21, 18-13)
Legjobb dobók:
Hamilton 22, Billups 21, R. Wallace 10, illetve Artest 20, Miller 15, Croshere 14
az állás: 2-2

Byron Scott veszi át a menesztett Tim Floyd helyét a New Orleans Hornets csapatának vezetőedzői székében. A New Jersey Nets kispadjáról januárban felállított Scott három évre írt alá a Hornetshez, ahol több mint tíz millió dollárt kap munkájáért.

"Megígértük, hogy a lehető legjobb trénert hozzuk ide, és ezt be is tartottuk" - mondta boldogan a megegyezést követően George Shinn, a New Orleans tulajdonosa.

A 43 éves szakember három és fél éven át irányította a New Jerseyt, amellyel tavaly és tavaly előtt is egészen a nagydöntőig menetelt. Scott azonban játékosként is maradandót alkotott, hiszen a Los Angeles Lakersszel háromszor nyert bajnoki címet az NBA-ben.

Floyddal néhány hete bontott szerződést a Hornets vezetősége, miután - a tavalyi évhez hasonlóan - már az első körben kiesett a csapat a rájátszásból, miután 4-3-ra kikapott a Miami Heattől.

(MTI)