Vágólapra másolva!
Véglegesítik posztján Tom Renneyt, aki február 25-e óta ideiglenes megbízatással volt az NHL-ben szereplő New York Rangers vezetőedzője. Dominik Hasek aláírt az Ottawához.

A 49 éves szakember a St. Louis Bluestól menesztett Joel Quenneville-t, a Carolina Hurricanestől távozott Paul Maurice-t, a Phoenix Coyotestól elküldött Bob Francist, valamint a Rangers tartalékcsapatánál dolgozó Ryan McGillt "legyőzve" maradhat az utóbbi hét idényben a rájátszásról - általános vélekedés szerint szégyenszemre - lemaradó klubnál.

Renney - aki a májusi csehországi világbajnokságon aranyérmes kanadai válogatott másodedzőjeként a budapesti felkészülésen is részt vett - ezt megelőzően, 1996 júniusa és 1997 novembere között a Vancouver Canucks trénere volt.

Aláírta szerződését az Ottawa Senatorshoz a csehek kiváló kapusa, Dominik Hasek. Az 1998-ban olimpiai bajnok játékos - aki már régóta tárgyalt a klubbal - a Detroit Red Wingstől igazolt át. A 39 éves klasszis az amerikai gárdával Stanley Kupát nyert 2002-ben, idén viszont súlyos ágyéksérülése miatt csak 14 mérkőzésen szerepelt.