Társoldalunk:

LeBron még az NBA-címvédőnek is sok volt

2004.11.25. 10:28

Újabb kosaras került a rendőrség látókörébe a múlt pénteki, detroiti tömegverekedés után: ezúttal David Harrison, az NBA-címvédőnél vendégeskedő Indiana centere ellen indult nyomozás.

A 46 másodperccel a lefújás előtt félbeszakadt összecsapás hajrájában Ron Artest durván szabálytalankodott a hazai kedvenc Ben Wallace-szal szemben, aki egy pofonnal vett elégtételt. Csakhamar a két kispad is egymásnak esett, majd a nézőtérről eltalálták Artestet egy pohárral. Erre a sértett Jacksonnal és O'Neallel együtt felmászott a tribünre, ahol ökölcsatába keveredett a Pistons-szurkolókkal.

"A videofelvételek szerint Harrison az öltözőbe menet megütött egy 67 éves nézőt, aki tévesen azt állította, hogy Artest bántotta őt" - közölte a helyi hatóság szóvivője.

Az Indianából a főkolompos Artestet az idény végéig eltiltották, míg Stephen Jackson 30, Jermaine O'Neal 25, Anthony Johnson öt, Reggie Miller pedig egy meccsen nem szerepelhet. A túloldalon Ben Wallace 6, Chauncey Billups, Elden Campbell és Derrick Coleman pedig 1-1 találkozóra szóló büntetést kapott.

New Yorkban időközben egy másik botrányos esetre derült fény: három férfi zsarolni próbálta Carmelo Anthonyt, a Denver Nuggets sztárját. Az egy ügyvédből és két bronxi lakosból álló banda 3 millió dollárt követelt az arizonaiak legjobbjától azért, hogy ne hozzon nyilvánosságra egy videoanyagot.

A kazettán állítólag Anthony látható, amint összeverekszik valakivel egy New York-i diszkó előtt. A gyanúsítottakat őrizetbe vette a rendőrség, és csak 75-150 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhetnek szabadlábon.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK