Vágólapra másolva!
Az Indiana Pacers hazai pályán annak ellenére legyőzte a Minnesota Timberwolves együttesét a NBA legutóbbi játéknapján, hogy legnagyobb sztárjait a múlt pénteki Detroit Pistons elleni tömegverekedésbe fulladt összecsapás utáni eltiltások miatt nélkülözni kényszerült.

A hazai csapatból Ron Artest az idény végéig, míg Stephen Jackson 30, Jermaine O'Neal 25, Anthony Johnson öt, Reggie Miller pedig egy meccsen nem szerepelhet.

Az együttes legjobbja így Jamaal Tinsley volt, aki 20 ponttal és 14 gólpasszal segítette a gárdát. Az Indiana az egész mérkőzésen rendkívül fegyelmezetten védekezett, ráadásul a hárompontos vonalon kívülről 13-szor találtak a gyűrűbe.

Egészségügyi okokra hivatkozva bejelentette visszavonulását az edzői pályától a 71 éves Hubie Brown, a Memphis Grizzlies trénere. "Az utóbbi napokban nem várt negatív változásokat állapítottak meg az orvosok a szervezetemben, ezért nem folytathatom tovább. Nagyon szomorú vagyok, de ezt nem láthattam előre" - mondta a szakember, aki nem szólt arról, milyen betegséget fedeztek fel nála a vizsgálatok során.

Brown a Grizzlies vezetőinek kérésére 2002. november 12-én, 16 év szünet után tért vissza a ligába. A legutóbbi szezonban az együttes történetében először bejutott a rájátszásba, miután az alapszakaszban 50 győzelmet és 32 vereséget produkált. A közkedvelt tréner ezzel pályafutása során - 1978-at követően - másodjára érdemelte ki az év legjobb edzőjének járó díjat. A veterán szakembert ideiglenesen az eddigi segédedző, Lional Hollins váltja a kispadon.

Az elmúlt napokban a Minnesota Timberwolves vezetőinek életét sem lehet problémamentesnek nevezni, hiszen a csapat egyelőre a várakozások alatt teljesít, ráadásul a kezdőcenter, Michael Olowokandi szerda éjszaka az indianapolisi rendőrség vendégszeretetét "élvezte". A 2,13 m magas játékost azért vették őrizetbe, mert egy éjszakai szórakozóhelyen botrányosan viselkedett.

A csapat elöljárói nem voltak elragadtatva Olowokandi produkciójától, ezért nem is engedték pályára lépni a tartalékos Indiana Pacers elleni találkozón, amelyet végül négy ponttal elveszített a gárda.

Eredmények:
Indiana Pacers - Minnesota Timberwolves 106-102
legjobb dobók
: Croshere 25, Tinsley 20, F. Jones 17, illetve Garnett 23, Hudson 19, Szczerbiak 18

Los Angeles Clippers - New Jersey Nets 101-88
ld:
Jaric 23, Brand 17, Maggette 16, illetve Jefferson 24, Best 16, E. Williams 14.