Vágólapra másolva!
Shaquille O'Neal 24 ponttal és 11 lepattanóval járult hozzá csapata Los Angeles-i sikeréhez az NBA legutóbbi játéknapján: a Miami Heat hosszabbítás után 104-102-re nyert a Lakers ellen azon a mérkőzésen, amelyen az eredmény szinte háttérbe szorult az O'Neal-Kobe Bryant párharc mögött.

A két klasszis három bajnoki címhez segítette a Los Angeles-i alakulatot, amelyet O'Neal az elmúlt idény után, nyolc évet követően hagyott el a Miami kedvéért. Az óriási termetű centert hősként köszöntötték a helyi nézők - akik között olyan hírességek is ott voltak, mint Sylvester Stallone, Nicole Kidman, Dustin Hoffman, Sugar Ray Leonard, Renee Zellweger, Samuel L. Jackson vagy Lionel Richie -, igaz, néhány pillanattal később már "Kobe, Kobe" skandálás töltötte be a Staples Centert.

A két kiváló játékos ellenfélként való találkozásának különös ízt adott, hogy az utóbbi időben rendszeresen üzengettek egymásnak, ami világossá tette, hogy a korábban sem felhőtlen viszonyuk O'Neal távozásával sem javult, sőt. A Miami centere egyébként - azzal együtt, hogy eredményesen játszott - a legfontosabb pillanatokban már nem lehetett a pályán, mivel a negyedik negyedben, 2:15 perccel a vége előtt kipontozódott.

Helyette a végül 29 pontig jutó Dwayne Wade vezérelte a floridai csapatot, amely házirekord-beállításként sorozatban a tizenegyedik sikerét érte el, és 22 győzelemmel valamint 7 vereséggel pillanatnyilag a Keleti-főcsoport legjobb mutatójú csapata. Lényegesen rosszabb periódust él meg ugyanakkor a Lakers, amely - a Bryant 42 pontja ellenére elvesztett mérkőzéssel - jelenleg 14 győzelemmel és 12 vereséggel a Nyugati-főcsoportnak csak a hetedik helyén áll.

A nap másik mérkőzésén is az idegenbeli csapat örülhetett, hiába tért vissza Jermaine O'Neal eltiltása után az Indianába, a bajnok Detroit jobban bírta a meccs végét.

Eredmények:
Indiana Pacers - Detroit Pistons 93-98
legjobb dobók:
R. Miller 24, J. O'Neal 21, F. Jones 15, illetve R. Hamilton 25, C. Billups 20, T. Prince 18

Los Angeles Lakers - Miami Heat 102-104 - hosszabbítás után
ld:
K. Bryant 42, L. Odom 24, C. Atkins 12, illetve D. Wade 29, S. O'Neal 24, E. Jones 18