Vágólapra másolva!

NBA: elmaradt az O'Nealek csatája

Jermaine O'Neal nyerte meg az Indiana Pacersnek a mérkőzést a Miami Heat ellen az NBA legutóbbi játéknapján, a vendégeknél hiányzott a térdét fájlaló Shaquille O'Neal.

A 11 szerdai találkozó legizgalmasabbikán a centersztárjukat nélkülöző floridaiak 14 pontos hátrányt ledolgozva csikarták ki a hosszabbítást, amelyben a hazaiak mindhárom kosarát Jermaine O'Neal szerezte. A detroiti tömegverekedés után 15 meccsre eltiltott klasszis 29 ponttal és 14 lepattanóval zárt, míg a túloldalon Dwayne Wade 38 ponttal remekelt.

Egyébiránt valószínűleg nem súlyos Shaquille O'Neal sérülése, mégis könnyen elképzelhető, hogy akár két hétig nélkülöznie kell őt csapatának. A 152 kilós Miami-center a Chicago Bulls elleni találkozó második percében sérült meg. Az alapos vizsgálatok ugyan nem mutattak komolyabb károsodást térdszalagjaiban, a csapat orvosa szerint azonban néhány mérkőzésen még biztosan nem léphet pályára. "Bizonyos mozdulatoknál fájdalmai vannak, de reméljük, hamar felépül" - mondta Pat Riley, a Heat elnöke.

A Cleveland főként két All Star-játékosának, LeBron Jamesnek és Zydrunas Ilgauskasnak köszönheti sikerét a Chicago ellen: a tavalyi év újonca és a litván légiós összesen 41 pontot dobott a Cavaliers második félidőbeli 57-éből.

A hazai pályán 24/1-es mérleggel büszkélkedő San Antonióban Tim Duncan 30 pontot szórt a Houstonnak, a Portlandben diadalmaskodó Los Angeles Lakers legjobbja Kobe Bryant lett 31 ponttal, míg a gyengécske Atlanta sorozatban 17. idegenbeli vereségét szenvedte el Oaklandben.

A Sacramento Kingstől Philadelphiába szerződött Chris Webber. Az 1993-as játékosbörze első választottja mellett a 76erst erősíti a jövőben Matt Barnes és Michael Bradley is, míg cserébe a Brian Skinner, Kenny Thomas, Corliss Williamson trió költözik Kaliforniába.

A 31 éves, 12. NBA-idényét taposó Webber a jelenlegi idényben meccseként 21,3 pontnál tart, ezzel alig marad el pályafutásának 22 pontos átlagától.

Kevésbé van okuk az örömre a Utah Jazz szurkolóinak, miután ebben a szezonban már nem léphet pályára a spanyol kedvenc, Raul Lopez. A 24 éves irányító, aki az előző idény mind a 82 összecsapásán szerepelt, súlyos térdsérülést szenvedett, és várhatóan hamarosan műtétre szorul. Az évad első 21 mérkőzését is kihagyó kiválóságnak ez lesz a negyedik operációja azóta, hogy 2002-ben a tengerentúlra igazolt.

(MTI)