Vágólapra másolva!
A február 24-én éjfélkor záró átigazolási időszak előtt minden megszokottnál jobban megbolydult az NBA, játékosok tucatjai cseréltek klubot, és akadt jó néhány szenzációs csere is, például Antoine Walker hazaköltözése Bostonba (Gary Payton ment helyette Atlantába), Chris Webber philadelphiai vagy Keith Van Horn dallasi szerződése.

Az Atlanta Hawks egy kivételes tudású veterán irányítót, egy tapasztalt, neves csatárt, valamint egy cserecentert, név szerint Gary Paytont, Tom Gugliottát és Michael Stewartot kapta cserébe a Boston Celticstől a csatár Antoine Walkerért és egy jövőbeli elsőkörös draftjogért. Walker kétévi távollét után tér vissza a Paul Pierce-szel alkotott egykor csodás tandembe, és hoz magával 20,4 pontot és 9,4 lepattanót. A ligasereghajtó Hawks a legjobb játékosát veszíti el, de cserébe kap egy valódi vezért a Kesztyű személyében. Szintén távozik Bostonból Jiri Welsch, aki még 2003-ban éppen a Walker-deal részeként jött ide Dallasból. A sokat fejlődött cseh irányítóért egy 2007-es, elsőkörös draftjogot ad a Cleveland Cavaliers.

A Dallas Mavericks Keith Van Hornt szerezte meg a Milwaukee Buckstól: a veterán csatárért két másik belső embert, Alan Hendersont és Calvin Booth-t adták, továbbá némi készpénz-kompenzációt. Az egészséges Van Horn nagy segítségére lesz Dirk Nowitzkinak, főleg a helyetteseként, és Don Nelson edző fura ízlését ismerve még az is lehet, hogy egyszerre játszatja őket. Egy kis probléma Van Hornnal, hogy gyakran beteg. Idén csak 19 meccset játszott, ezeken 6,2 pontot és 3,1 lepattanót szerezve, ami alaposan lerontotta tízéves karrierjének átlagát (17 pont, 7,3 pattanó). A korábban a Nets, a 76ers és a Knicks mezét is viselő csatár tavaly februárban igazolt a Buckshoz.

A Denver Nuggets két kevéssé ismert csatárt, Rodney White-ot és a grúz Nikoloz Ckitisvilit adta a Golden State Warriorsnak a szintén csatár mexikói Eduardo Najeráért és a hátvéd Luis Floresért, illetve egy 2007-es első körös draftjogért. Nem nagy deal, annál inkább a Warriors másik húzása: megszerezték Baron Davist a New Orleans Hornetstől, Speedy Claxtont és Dale Davist adva cserébe. A két öregfiú helyett a Hornets valaha volt legjobb játékosa nagy nyeremény, ráadásul Baron Davis az egyik legjobb irányító, idén is 18,9 pont és 7,2 gólpassz az átlaga, hiába áll a Nyugat legmélyén a csapata.

A Houston Rockets a hátvéd Mike James és a center Zendon Hamilton játékjogát kapta meg a Milwaukee-tól a hátvéd Reece Gainesért és két második körös draftjogért, továbbá az irányító Moochie Noorist, az öregfiú erőcsatár Vin Bakert és még egy 2006-os draftjogot a New York Knickstől, amely cserébe újabb csatárt szerzett Maurice Taylor személyében. A NYK Malik Rose-t is begyűjtötte két első körös draftjog mellett a San Antonio Spurstől, akiknek Duncan és Nesterovic mögé kellett a center Nazr Mohammed, és vele kapták a hátvéd Jamison Brewert is. A Knicksnél viszont biztosan elment mindenkinek az esze, bizonyos Bruno Sundov az egyetlen centerük, így viszont szinte kizárt, hogy bejussanak a rájátszásba a zsúfolt, és szokatlanul erős Keleten.

A Charlotte Bobcats a veterán hátvéd Steve Smith-t adta a Miami Heatnek a csatár Malik Allenért és némi készpénzért - ez a csere öt-hat évvel nagy szám lett volna, de Smith ma már nem sokak fantáziáját mozgatja, más kérdés, hogy Allen akkor még a Villanova főiskolára járt. Smith tapasztalata azonban jól jön a Heatnek, viszont rosszul Wesley Personnak: a szintén veterán hátvéd kezdhet csapatot keresni.