Vágólapra másolva!
Első keleti csapatként a Boston Celtics tudott nyerni Phoenixben, miután az NBA vasárnapi fordulójában, hosszabbítást követően 120-113-ra legyőzte a Suns csapatát. A vendégeknél Antoine Walker 33, Paul Pierce 25 pontot szórt, s ketten együtt 25 lepattanót szedtek 13-12-es megoszlásban. Nagy csatában, 110-108-ra nyert a Sacramento a 43 pontos Gilbert Arenas vezette Washington otthonában.

A Boston Celticshez múlt héten visszatért Antoine Walker ragyogó produkcióval győzelemre vezette együttesét a Phoenix Suns otthonában. A másfél éves - dallasi és atlantai - kitérő után "hazatérő" Walker 33 pontot és 13 lepattanót jegyzett a rengeteg kosarat hozó összecsapáson, amely csak hosszabbításban dőlt el.

A játéknap előtt ligaelső Phoenixből hiányzott az irányító Steve Nash, ráadásul a center, Amare Stoudemire már a negyedik negyed elején kipontozódott, így hiába szerzett addig 27 pontot, a végjátékban már nem segíthetett társainak.

A szezon során Phoenixben első keleti csapatként nyerő Celticsben Walker mellett Paul Pierce (25 pont/12 lepattanó) és Delonte West (19 pont) nyújtott kimagasló teljesítményt, míg a hazaiaknál hatan szereztek legalább 10 pontot.

A Miami 24 órán belül másodszor is legyőzte az Orlando Magicet, méghozzá mindkétszer a sérült szupersztár, Shaquille O'Neal nélkül. A Heat ezúttal idegenben nyerte meg a "floridai derbit" elsősorban az első félidőben mutatott produkciójának köszönhetően.

A Dwyane Wade (28 pont/11 gólpassz), Damon Jones (22 pont), Eddie Jones (24 pont) repítette Miami 24 perc után 16 ponttal vezetett, amelyből a záródudaszóig kilencet megtartott.

Az All-Star-hétvége óta harmadik meccsét is megnyerte a Toronto Raptors, amely ezúttal a Kobe Bryant (31 pont/8 lepattanó/8 gólpassz) vezérelte Los Angeles Lakerst múlta felül, köszönhetően Jalen Rose (26 pont) hajrában szerzett nyolc pontjának.

A címvédő Detroit Pistons ahhoz a Golden State Warriorshoz látogatott, amelyet 1999 decembere óta nem tudott legyőzni Oaklandben, ám most megszakította ezt a rossz sorozatot, s ezzel egyúttal sorozatban hetedik sikerét könyvelhette el.